Målbilder – ambassadör (99)

Målbilder Redigera inlägg

2010-10-26 kl 08:12 av Annika AndebarkGilla0 kommentarerTaggad advokat, annika andebark, ombyggnation32 visningar

Det dundrar och dammar… med jämna mellanrum får vi borsta byggdamm av kläderna… Förra veckan var det ljusa byxor som gällde… men ljus på kostym på vintern … nja…

När vi fick den tidplanen av byggaren hade han planerat att ombyggnationen skulle vara klar i slutet av JANUARI!!! Förklaringen var att golven inte var i så bra skick som väntat – att de behövde lappas i.

Igår hade vi möte. De sätter in extraresurser – så för närvarande är det 6 byggare från Edstrands här.

Ventilationen har mest varit problem och förseningar, delar som inte har kommit.

Känslan av att jag behandlas annorlunda än en man finns där fortfarande – men jag försöker tuffa till mig. Detta är en mycket lärorik process. I yrkesrollen är jag tuff på ett annat sätt – där har jag bättre maktmedel. Någon uttryckte det så att som advokat skall man inte slåss med påkar utan med bajonetter (heter det så när man fäktas?). Det skall vara elegant. Ha förberett sig och ha bra argument som biter – en vänlig attityd.

Här är det tuffare och hårdare tag om jag förstått det hela rätt.

För mitt inre ser jag det nya köket. Känner doften av glögg, köttbullar och clementiner. Smaken av pepparkakor, julskinka och ris a la malta. Hör julsångerna klinga från konserten på Vallby konsertförening. Ser alla värmeljusen och den nya häftiga belysningen som skapar skuggor över bjälkarna. Vi skall vara klara innan jul! Då skall vi ha julbord i nya biblioteket!

Utan målbilden hade jag inte stått ut!

Inser att ombyggnationen leder till ekonomiskt avbräck – förra veckan fick vi boka om alla klientmöten till denna vecka. Nu är det långa kvällar som gäller… Ombyggnationen och diskussioner tar så mycket tid. Förra veckan tillbringade jag på kontoret mellan 7.30 – 21.30 de flesta dagar…

Personalen övertalade mig att säga nej till nya klienter fram till årsskiftet. I går tackade vi nej till fem nya ärenden! Men det är viktigare att fullfölja de ärenden som är pågående och göra ett bra jobb!