Att hitta sin andning med hjälp av yoga

Att det kan vara så svårt att andas!

I god tid innan sju anlände jag till Regementsområdet i morse. På Mipyo var det redan full aktivitet. I receptionen doftade det te. Merete log vänligt när hon skrev in besökarna, flera med yogamattan hoprullad under armen.

Inne i yogarummet satt några kvinnor på sina yogamattor med korslagda ben. Det doftade orientaliskt av rökelse. Ann Andersson, vår ashtanga-lärare, började med att fråga vad vi förväntade oss av veckan.

Många förväntade sig bli av med spänningar och ryggproblem. Själv har jag inte några förväntningar. Min psykolog har uppmanat mig att träna på att bara vara, andas. Min massör frågade om jag prövat yoga någon gång. Den här intensivkursen i Ashtangayoga passade bra i mitt schema.

I efterhand inser jag det nog vore klokt att ha lite yogaerfarenhet innan man sätter igång med just Ashtangayoga. Ann hade inte det lätt när jag inte ens klarade av den enklaste solhälsning. Att komma ihåg ordningen på övningarna samtidigt som jag fokuserade på andningen var en omöjlighet.

Nu har det försvunnit massor av timmar på biblioteket medan jag planlöst bläddrat i tidskrifter. Med hjälp av bibliotikarien har jag i alla fall tre yogaböcker med mig hem. Någon gympa på friskis blir det inte ikväll. Istället ska jag öva solhälsningar så att jag i morgon kan fokusera på andningen.

Lär jag mig andas den här veckan är jag mer än nöjd!

(Genom att använda ”Newer post” kan du läsa mer om yogaveckan. Alla yogainlägg finns tyvärr inte under kategorin – men du kan använda sökordet yoga uppe till höger.)