Biltid – tanketid – ambassadör (117)

Biltid=tanketid Redigera inlägg

I bilen får tankarna tid att landa när tillvaron på kontoret är intensiv.

I måndags funderade jag på matrisen från ”De sju goda vanorna.”

Viktigt och brådskande            Viktigt men inte brådskande

Oviktigt och brådskande         Oviktigt och inte brådskande

Insåg att jag lagt mycket av måndagens tid nere i vänstra hörnet – för att komma ifrån den tillvaron behöver jag lägga tid uppe i högra hörnet.

De senaste två dagarna har förändrat mycket i stort och smått;

Den biträdande juristen fick sitta med vid testamentsärendena och göra egna förslag. Visst – det tar mer tid inledningsvis, men jag räknar med att spara min tid långsiktigt. Dessutom la ha tid på att kolla upp att han kan få förordnanden från tingsrätten.

Vi satte lapp om vilket håll arkivpapperna skall ligga i kopieringsmaskinen så att vattentrycket kommer på rätt håll.

Carina fick ansvar för utbildningar (som det är idag läser jag all information som kommer om olika utbildningar… tror att det är en uppgift som ligger nere i vänstra hörnet för min del…). Hon skall vara med och upprätta kompetensutvecklingsplaner för alla anställda. Om hon samlar alla kurser så är det större nytta med att läsa in. Dessutom får hon ansvaret för utvecklingen av mallar. Då behöver inte de biträdande juristerna påtala möjliga förbättringar till mig. Snart skall hela biblioteket flyttas och struktureras upp – det blev också Carinas ansvar.

Sedan ringde jag Caroline, som haft kontakt med byrån sedan våren 2009. Hon har bara en tenta kvar och kommer arbeta på timmar från måndag – dels med att avlasta i receptionen men även få klart affärsmodellerna på hemsidan. (Jag hinner aldrig.)

Om två veckor kommer arbetsförmedlingen hit. De har hittat en ”hustomte” till mig som kan få börja med arbetsträning. Håller tummarna för att han kan börja redan den 1 februari. Då skall förhoppningsvis de sista invändiga byggnationerna vara klara så att vi äntligen kan få arbetsro. Då hinner vi inreda klart till den 17 februari då den tredje biträdande juristen börjar.

Hemsidan krånglade – först var tanken att bara fixa problemet – men sedan kom jag på att det var bättre att vi la tiden på att göra de uppdaterinar som vi vill göra. Så nu ska jag gå in och göra lite ändringar. Det kommer ta mer tid just nu – men i längden tror jag att vi sparar tid på att göra en ordentlig genomarbetning.

SMARTA mål skall vara tidssatta: 1 februari: bygget klart, 1 mars: hemsidan uppdaterad, infomaterialet klart och inbjudningar utskickade om öppet hus, all personal på plats och huset i ordning, Långfredag: en fungerande organisation – och ett kontor som vi är stolta över att visa upp, 8 juli: Bra flyt i verksamheten och god lönsamhet…

Funderar vilken målbild jag skall bygga som påminner om paraplydrinkar…för paraplydrinkar är inte riktigt min grej… mer då fjällvandring… eller mer tid i skärgården med tid och inspiration att skriva alla de där böckerna som bor i mitt huvud… eller härliga löparrundor till norra udden… eller bara sitta på stenhällarna, titta ut över havet och höra vågornas kluckande… Den vita sandstranden på Österlen är inte heller helt fel…

 

Kommentarer

  • avatar     Anonymous
    Hallå där – vad inbillar du dig. Sitta på en klipphäll i skärgården med paraplydrink i handen ???? Inte med dina idéer och ambitioner. Någon gång då och då kanske, men för det mesta jobb, jobb, jobb. Liksom jag, tycker du att det är jättekul. Vi ses och hörs!!!!!
    2011-01-14 kl 00:12          Gilla       Sluta gilla
  • Paraplydrink – nej! Men tid på klipporna – JAAA! Nödvändigt för att de kreativa idéerna skall komma. Du har nog rätt… älskar det jag gör… så varför skapa målbilder om något annat… Nog bättre med de målbilder jag haft hittills – de där festerna med personalen som har så go stämning!