Avslappnad

IMG_5930.JPG
Efter 90 minuter hos Cecilia Lindqvist är jag bara så där skönt avslappnad i kropp och själ. Hon utför mirakel!
”Du har inga reserver att ta av. Därför blir du trött av minsta ansträngning och det är lätt att du får ont.”
Idag är det fokus på benen. Jag har berättat som smärtan som väcker mig på natten, som förföljt mig i dagar och nätter. Hon trycker och känner, hittar muskler som slutat ta emot signaler och överspända muskler som inte slappnar av. Kanske kan cyklingen bidragit – men nu har jag fått nya stretchingövningar. Dessutom har vi tränat meditation – fem minuter som kan läggas in i de dagliga yogapassen.

Nu ligger jag bara på soffan.

Låter kroppen vila. Försöker låta bli att vara duktig. Försöker vara snäll mot mig själv.

Längtan efter godis var olidlig och jag gjorde en skål av min nya blandning; kokosolja, havregryn, honung, kakao och kakaonibs. Ja, och lite olika fröer.

Det är ett annat liv. Steg för steg byter jag ut; löpning mot cykling, gympapass mot yoga, smör mot kokosolja, datortid mot tid på bibliotek.

Skönt tillbakalutad läser jag om Ellen Key. Författaren Anneli Jordahl har ett helt fantastiskt språk. Det är bara att inse – jag kommer aldrig läsa ut Snabba Cash som jag påbörjade i maj. Kanske t att handlingen alltför mycket påminner om det som varit, kanske för att språket inte tilltalar mig.

Resten av livet ska vara njutningsfullt!

På Facebook läser jag hur advokater jobbar sent på kvällarna. Jag läser mina gamla blogginlägg. Det är ett annat liv nu!

I början av september ska jag gå på Skrivarkurs för Susanna Alakoski.

Det är dags att förverkliga drömmar.

IMG_5908.JPG