Delegering – ambassadör (123)

Delegering Redigera inlägg

2011-01-25 kl 10:06 av Annika AndebarkGilla3 kommentarerTaggad annika andebark, delegering, målbilder, team72 visningar

Josefin frågar på morgonen om vi åtar oss några nya ärenden nu. Jo, det hade jag ju tänkt – men vid genomgång av min kalender ser jag att det inte finns några lediga tider de närmaste två veckorna.

Detta trots att både Caroline och Christian nu börjat. I går insåg jag att Christian inte kunde biträda mig i fler ärenden än han redan gör. Idag har han sitt första förordnande som särskild företrädare för barn och nästa vecka som målsägandebiträde. Dessutom får han alltfler nya ärenden inom offentlig upphandling. Om vi skall hinna starta besökskontoret i Teckomatorp till den 15 mars behöver han få loss lite tid för detta också.

Möte med Caroline och Carina. Känner så stor tacksamhet för Carina. Hon är en utmärkt handledare. Snart är både Christian och Caroline självgående när det gäller boutredningar. Från början var det huvudsakligen tänkt att Caroline skulle hjälpa oss att vidareutveckla hemsidan med de internationella områdena. Men jag inser att jag behöver hennes biträde i vårdnads umgängesmålen och bodelningarna. Emmas agenda är ganska intensiv redan med alla fastighetsmål som väntar.

Den 18 februari börjar Johan Fredriksson. Min målbild var tidigare att jag skulle klara alla ärenden själv tills han började… men då hade jag inte räknat med att antalet nya ärenden skulle stiga så som det gjort…

I tankarna har jag byggt en ny organisation. När Johan börjar kommer Christian och Caroline ha fått rutin på att jobba i byrån. Johan och Caroline kommer bilda ett team och Emma och Christian ett annat. De kommer komplettera varandra bra!

Jag har insett att jag måste hitta nya arbetsformer för att kunna möta den stigande efterfrågan. I alla nya ärenden kommer jag biträdas av en jurist som kan göra rättsutredningar och förbereda ärendet till mig. Målet är att skapa en lärande organisation som får juristerna att växa och bli goda advokater.

Men det är mycket jobb dit… Nästa målbild är den 22/3. Då åker jag till Rom för välbehövlig tanketid och deltagande i utlandsavdelningens årsmöte. Så – nu är det dags att ge järnet!!! Tänker på hur Carolina Klüft peppar sig innan hon kastar sig mot grusgropen. Yes – nu kör vi!

Kommentarer

 • avatar     Anonymous
  Gläds så med din framgång & föreställer mig att det är en förmån att få arbeta för en så karismatisk & drivande chef. Härligt att skapa ett så gott gäng kring sig. Stort lycka till fortsatt med din mission, Annika!
  2011-01-25 kl 10:17          Gilla       Sluta gilla
 • avatar     Monica Reer
  grattis till dig och lycka till !
  2011-01-26 kl 13:13          Gilla       Sluta gilla
 • Tack! Vi är ett underbart gäng, ändå kan jag tvivla om jag är på rätt väg. Det är så stora utmaningar som väntar. När jag berättar om mina visioner tittar de flesta på mig och undrar om jag verkligen räknat på att anställa så många jurister. Men jag bara vet att vi är på rätt väg. Det två nyanställda har redan mer än fullt upp. Bouppteckningarna – men även andra ärenden – har strömmat in i år. Det håller på att hända något. Stort tack för ert stöd och alla uppmuntrande kommentarer! Jag behöver dem!