Brr – ambassadör (132)

Brr… Redigera inlägg

Den isiga vinden viner och jag är glad att jag tog ”vandringsjackan” i morse eftersom jag skulle tanka bilen. ”Detta förbannade klimat…” börjar jag tänka medan tanken sakta fylls… ”och så dyr dieseln är…” Men stopp! Vart är mina tankar på väg att irra?

Tar ett steg ut. Tänk – idag är det fredag. Det är min lyxdag på kontoret. Telefonen är stängd och det är bara ett fåtal som kan nå mig på mobilen. Ingen personal på plats – de som jobbar får göra det hemifrån. Det är min dag för att arbeta undan. Försjunka i ärendena – och … jag älskar det! Om jag väl kommer igång kan jag jobba tills långt ut på natten … bara för att jag älskar det… Måste vara lite knäppt… men det är faktiskt så… att helt få koncentrera mig på ett ärende med svåra knäckfrågor är fortfarande något av det roligaste jag vet. När jag får arbeta helt ostörd.

Och en dag som idag, när regnet kommer från sidan… när det ”ösblåser” som barnen sa när de var små… då är det en perfekt dag att sitta inne i värmen på kontoret. En dag ska vi sätta in en pelletskamin också. Drömmer om den goa värmen och knastret.

Jo, livet är fantastiskt. Känner sådan tacksamhet för alla underbara kollegor och för att jag faktiskt tog mig igenom hela ombyggnaden.

På kontoret talar jag några ord med elektriker och målare. Det är i sluttampen. Idag blir mitt nya kontor och sammanträdesrummet klart. På söndag kommer städarna och städar – sedan kan jag flytta in. Den ena trappan upp får vänta till i nästa vecka – men det gör inte så mycket. Det viktiga är nu att börja komma i ordning i rummen. Om två veckor har vi kick-off. Igår bjöd jag även in vår nya sommarnotarie Marina. Hon kändes så rätt och är den första tvåspråkiga juristen. Visst är det fantastiskt.

Jo, livet är helt underbart även om det blåser isiga vindar och är slaskigt där ute.