Stressande administrativt krångel – ambassadör (134)

Stressande administrativt krångel Redigera inlägg

Ibland känns det som om jag bara far runt som i en tvättmaskin. Gårdagens tingsrättsförhandling pågick från 13-16.30. (Brukar räkna med en timme – max två…). Klockan 17 var det uppstartsmöte på Advokatsamfundets nya gruppmentorprogram – Ruben. Att komma i tid var omöjligt. Även till klientmötet kl 12.30 var jag sen eftersom jag det så klart kom några frågor precis innan jag skulle gå.

Igår var en sådan där dag när irritationen ligger och pyr. När tempot är högt krävs det väldigt lite för att jag ska bli irriterad. Just nu är det administrationen som irriterar mig. Dessa förbannade körjournaler där det skall skrivas miltal, mätarställning, körda mil, resmål… Karin som hjälper oss med bokföringen menade att om jag fick revision var jag dessutom skyldig att kunna redogöra för vad varenda parkeringsbiljett avsåg!!! Vi har många parkeringsbiljetter på ett år… När jag stressar till och från olika möten skall jag villigt erkänna att det ofta händer att jag glömmer fylla i både det ena och det andra. Istället får jag i efterhand sitta och rekonstuera – så meningslös tid som jag istället skulle kunna ägna åt företagets utveckling eller ledarskapet eller något annat produktivt.

Just nu tränar jag på att vara mer ledig. Eftersom jag vill skapa en hållbar arbetsplats är det viktigt att jag själv föregår med gott exempel – och det gör jag verkligen inte nu. Det måste finnas sätt att vara företagare och ha något så när normal arbetstid. Det måste finnas sätt där vi kan minska det administrativa krånglet. Vad tror skattemyndigheterna – att vi företagare bara har som mål att luras???

Min vision är att bidra till en bättre värld bl a genom att skapa fler arbetstillfällen. Men sånt här administrativt krångel gör att jag tappar sugen!

Hur har du löst det med parkeringskvitton och körjournaler?