Gillar fredagar – ambassadör (135)

Gillar fredagar Redigera inlägg

2011-02-11 kl 09:12 av Annika AndebarkGilla0 kommentarerTaggad annika andebark, expansion, personal38 visningar

Fredagar är min egen dag på kontoret. Tid för tankarna att landa i tystnad. Under ombyggnationen har fredagar varit den dag när vi brutit el och gjort annat som stört verksamheten. Idag är målaren här och målar den sista trappan. Ventilationskillarna har varit här och satt de flesta ventilerna. Nu är det bara deras utvändiga arbete kvar innan ventilationen kan driftsättas.

Hittar sakta balansen i allt som händer. Om en vecka har vi kick-off. Då skall alla vara här; Carina, Arne och Sophia i det nya servicebolaget. Carina kommer vara en resurs i boutredningar för alla jurister som ansluter till servicebolaget. Hon kommer även samla upp synpunkter kring mallar, utbildningar och biblioteket. Sophia ser jag som servicebolagets framtida VD. Fortfarande lider hon mycket av sin migrän. Men jag hoppas att hon och Arne ska kunna bli ett team som gör det möjligt för dem båda att komma tillbaka till arbetsmarknaden. De säger båda att de trivs bra tillsammans – även om de bara träffats tre gånger.

På fredag börjar Johan, dessutom kommer Emma även om hon inte börjar förrän den 1/3. Christian är redan på plats – och från den 15/3 kommer han även vara på kontoret i Teckomatorp. (Jo, jag tror vi kommer att hinna inreda det kontoret också…). Caroline är den jurist som varit här längst – även om hon inte får sin examen förrän under våren. Vi har trivts med att ha en student knuten till byrån. Så Marina kommer också vara med på fredag. Hon kommer skriva sitt examensarbete i marknadsrätt här och även vara sommarnotarie.

Genom Marina får vi möjlighet att pröva mina tankar om Mentorpool för jurister. Henry Olsson, justitiedepartementets expert på copyrightfrågor, och Lars-Erik Ström, advokat med marknadsrätt som specialitet, har lovat ställa upp som bollplank för Marina.

Både Linda (som är mammaledig året ut) och Josefin som vikarierar för henne kommer också att vara här.

Räknar – elva blir vi med mig! Hur gick det här till?

Ännu är det en hel del som skall vara på plats innan måndag. I veckan kommer vi lägga över det vi har på vår server till en extern server genom Konfac Teleservice. Det känns som ett nödvändigt steg för att juristerna skall kunna arbeta effektivare från olika platser. Beslutet har inte varit enkelt, men Teleservice har sagt att de redan levererar motsvarande tjänst till en läkarmottagning med kontor på flera olika platser. Därför litar jag på att lösningen håller hög sekretessnivå och säkerhet.

Det är många tankar som rör sig i mitt huvud. Vad ska jag säga på fredag? Hur ska vi lägga upp det? Har jag koll på alla tjänstebeskrivningar? Det är som om det är på riktigt nu! Samtidigt finns våndan där – kommer vi klara detta ekonomiskt? Det ställer höga krav på oss att vara effektiva och snabbt komma in i nya rutiner. Jag är medveten om att verksamheten kommer blöda fram till hösten – men jag tror verkligen på det… ändå finns våndan där. Jag inser också att den höga arbetsbelastning jag haft sedan i somras inte kommer att minska. Det är viktigt att jag verkligen tar hand om mig själv för att orka! Effektiv delegering blir nödvändig!

Förhoppningsvis kommer min coach, Anne Looström, kunna ge mig lite råd i eftermiddag.