Reflektion – ambassadör (143)

Reflektion Redigera inlägg

Oj, vad den här veckan gått fort!

För en vecka satt jag här vid skrivbordet alldeles utpumpad efter vår nystart. Då ringde telefonen och jag fick ett nytt ärende som försvarare åt en häktad. Det kändes som om förr helgen försvann. Precis som denna vecka.

Att byta datorsystem är jobbigt! Saker som inte fungerar irriterar! Två nya medarbetare – jättekul – men gruppen går också in i en lära-känna-process. Till detta samtal jag oroat mig för. Frågor om inredning… och massor att göra…

Tiden har helt enkelt inte räckt till allt jag vill – även om jag tillbringat flera kvällar på kontoret den här veckan.

Unnar mig ytterligare en kväll här för att reflektera och ”plocka lite”. Det är skönt att hinna landa i allt som händer. Ladda för den kommande veckan.

Siemen på Borregården har varit här i eftermiddag och visat förslag på textilier till kontoret. I morgon skall jag till Moltex och köpa tyger. Han har hittat ett jättesnyggt tyg för 15 kr metern som kommer bli ganska tongivande i inredningen. Vi vill skapa en lugn miljö som får människor att må bra. Konceptet bygger på beige/grå basfärger med blå som accentfärg. Så långt det går köper vi begagnade möbler och sätter stilen med textilier. Det är en del av vårt hållbarhets tänk.

Vi har skrivit ut den första omgången av broschyren och det finns ändringar vi vill göra. Tittar på den med stolthet – nu är vi fem jurister! Helt ofattbart!

Tänkte på det när jag var ute och gick i morse. Varför kan jag inte nöja mig här? Det som vi hittills uppnått är mer än jag någonsin vågat drömma om! Varför inte nöja mig med det?

Idag har jag bl a träffat Britt-Marie Winbladh, Almi, tillsammans med Johan Eriksson. Jag har en vision om servicebolaget – att hjälpa unga jurister in på arbetsmarkanden. Hjälpa dem driva advokatbyrå – klara av allt det där företagandet som jurister egentligen inte gillar.

Men frågan finns där… varför inte nöja mig med det jag har? Samtidigt – idén finns där… om jag inte vågar testa kommer jag antagligen alltid fundera över hur det skulle kunnat gått. Visionen är så vacker – servicebolaget skulle kunna bidra till så mycket gott.

Samtidigt – det innebär en fortsatt stor uppoffring för mig. Hittills har jag investerat väldigt mycket kapital – och att bygga upp servicebolaget kommer kräva väldigt mycket mer kapital. Får jag banken med mig? Är jag beredd att fortsätta försaka mycket ytterligare några år?

Inser samtidigt att jag behöver ägna mig åt att vara advokat nu – och åt ledarskapet. Inser att jag behöver någon som kan driva projektet framåt. Johan är perfekt! Han har tidigare arbetat som projektledare inom livsmedelsbranchen. Han ser på verksamheten med nya ögon.

Men vi behöver räkna på det!

I helgen ska jag låta tankarna landa – samtidigt tror jag att jag redan har svaret… jag vill förverkliga min vision – även om det kommer att kosta!

Men för att klara det behöver vi fokusera på att snabbt få lönsamhet i advokatbyrån. För att komma dithän behöver vi få ordning i våra nya lokaler. Idag har äntligen ventilationskillarna startat ventilationen. Slutjustering nästa fredag då förhoppningsvis de äntligen skall ha fått upp alla delar.

Snart, snart hoppas vi vara klara… fortfarande finns det byggröra i källarna… min målsättning är att allt ska vara genomgånget och rensat innan sommaren!

Hm… kanske jag borde sudda det jag skrivit… är nog mer som en egen dagboksanteckning än blogg… men så tänker jag tillbaka till för ett år sedan när jag började blogga här. Då ville jag dela med mig av mina innersta tankar som företagare – jag ska hålla kvar vid den tanken – så håll till godo 😉

 

Kommentarer

  • …fantastiskt kul…all lycka! kram Eva i Burs
    2011-02-25 kl 18:59          Gilla       Sluta gilla
  • Ja jäklar i hoppet vad du har åstadkommit massor!!!! Och fullt övertygad om att du kommer driva genom nästa idé också. Men en sak på gången som min dotter säger. Tiden kommer för det också. All lycka till dig o njut av helgen! Kramar