Självkänsla – ambassadör (144)

Självkänsla – min nyckel till flyt Redigera inlägg

2011-02-27 kl 12:25 av Annika AndebarkGilla1 kommentarTaggad annika andebark, flyt, självkänsla74 visningar

När jag läser de bloggar jag skrivit här på ambassaden ser jag så otroligt mycket som hänt det gångna året. Hoppas inte den här bloggen försvinner – kanske borde jag kopiera ner den i ett dokument? Här finns alla våndor och glädjeämnen.

I går var vi och köpte textiler på Moltex utförsäljning – bilen var proppfull på vägen hem (så det var värt nästan två timmars köande för att komma in…). Vi har köpt 50 meter av ett beige tyg med broderade blomrankor. Detta blir lite av ett profiltyg som skall användas på våra nya kontor för att skapa en igenkänning. Ibland får jag nypa mig i armen för att förvissa mig om att jag inte drömmer. Vi håller på att skapa ett koncept! Det kommer göra det enkelt att starta fler kontor i framtiden.

På kvällen var jag med och firade Carolines examen tillsammans med hennes familj och vänner. Ännu har jag inte vant mig vid rollen som chef/ledare. När hennes vänner sa ”Hej då chefen” – kändes det inte som om det var till mig… Caroline känns mer som en väldigt god vän.

Över middagen pratade hon med sina vänner om att hon ville flytta till Malmö. För egen del ser jag inte pendeltid som livskvalitet. Att pendla två timmar om dagen motsvarar 10 timmar i veckan – ungefär som att jobba hela lördagen och lite till. Så där – mitt i Carolines examensfest – bestämde vi oss att det är lika bra att vi startar ett mottagningskontor i Malmö redan till hösten. Förhoppningsvis skall vi kunna få förordnanden från Malmö tingsrätt. Tekniken har vi nu – både vad gäller it-system och telefoner till växeln. Vi kan starta nya kontor över dagen. Genom att vi tar oss in på nya geografiska marknader kan vi fortsätta expandera. Kontoret i Hammenhög är byggt för att juristerna i Skåne skall kunna jobba i Hammenhög någon dag i veckan för att säkra att de får en bra handledning och kompetensutveckling.

En av gästerna satt ting på Ystads tingsrätt. Vi bestämde att ha en öppen AW för jurister i maj.

Just har vi sådant flyt – som att allt sker med enkelhet.

Tänker på Ingrid Tollgerdt-Anderssons bok ”Passion – Nyckeln till framgång” som jag just nu läser. Det ligger mycket i det hon skriver. När jag är passionerad för uppgiften är det som att allt löser sig av sig själv.

Det här är en inspirerande bok som alla företagare borde läsa! Hon spaltar upp några gemensamma nämnare som borgar för framgång;

Entreprenörskapet

Viljan till ständig utveckling

Engagemanget och hög energinivå

Mod

God självkänsla och självförtroende

Emotionell intelligens och emotionell stabilitet

Gå sin egen väg och göra det omöjliga möjligt

Karisma

Tävlingsinstinkt

Omgivande miljö och nätverk

Lusten och passionen

För egen del är det som om allt händer just nu – som jag fått ett helt annat flyt i tillvaron. Vad är det som förändrats?

1999 gick jag programmet ”Våga växa” för Ulla Sturesson och Kjell Ekenstam. Vi fick i uppgift att ställa frågor om hur omgivningen uppfattade oss. Min och omgivningens bild stämde inte alls överens. Kjell sa att jag inte skulle försöka förändra mig själv utan istället omge mig med människor som jag fungerade tillsammans med från början.

Jag tror att häri ligger den stora skillnaden. Idag är jag lyhörd för vem jag omger mig med. Jag har insett att det finns människor som ger och som tar min energi. Genom att tillbringa tid med människor som ger mig energi har jag fått bättre självkänsla. Häri tror jag ligger den stora skillnaden!