Sociala medier – ambassadör (148)

32011

        FB, twitter, Linked in, bloggar Redigera inlägg

Skulle egentligen sätta igång med att flytta uppgifter på hemsidan men hamnar på Ambassaden – http://www.ambassadorer.se/post/facebook-eller-twitter-eller-bade-ock#38831. Bloggen väcker tankar.

Alla dessa sociala medier. Vad skall man prioritera?

Jag bloggar på tre ställen – www.ambassadorer.se – här känns det väldigt enkelt… jag skriver av mig… lite som ett behov… det går snabbare än jag talar…det känns helt enkelt naturligt, enkelt och hemma.

www.advokatbyran.nu – helt plötsligt prestationsvånda. Jag vill göra det så bra. Det finns en massa uppslag till angelägna ämnen – men jag har inte riktigt hittat tonen. Jag vill att det skall vara lustfyllt att läsa… men vill samtidigt förklara så att läsaren förstår… och ända finns kraven på att vara juridiskt korrekt. Tänk om en annan jurist läser – hjälp… då kommer de säkert hitta en massa fel… man vet väl hur jurister är… hur de petar i detaljer – vänder på orden…Så… här blir det bara tankar… några krönikor som publiceras i Lev Livet… kanske går det lättare när vår nya hemsida kommer upp. Förhoppningsvis skall det bli trevligare design totalt sett…

www.hammenhog.com – här hade jag för avsikt att lägga upp bilder från Hammenhög, men det känns bara jobbigt och tidsödande.

På FB har jag tre sidor – min privata – känslan där är som på ambassaden. Det har blivit en vana – det är enkelt, kul, kravlöst. Jag skriver för att det är kul och jag får begränsa mig för att inte lämna ut för mycket av mitt privatliv. Jag kan se att en blogg som länkas hit får mer än dubbelt så många visningar.

Advokatbyrån Annika Andebarks gilla-sida http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Advokatbyr%C3%A5n-Annika-Andebark-AB/113351838720508 . Här har jag inte riktigt hittat tonen – men jag känner att jag är på väg. Sakta börjar jag förstå nyttan av en gilla sida.

Sedan har vi lagt upp servicebolagets gilla-sida – men den har vi inte börjat jobba med.

Jag finns på twitter. Under en period läste jag ganska många länkar om sociala medier som jag hittade där. Tiden räcker dock inte riktigt och det känns enklare med FB.

På Linked in har jag lagt upp ett konto. Min svåger höjer Linkedin till skyarna – själv har jag inte hunnit lägga tid här – och kanske inte riktigt förstått nyttan. Av någon anledning har jag fått för mig att presentationen borde vara på engelska – men min engelska är urusel. Därför har jag bett Caroline skriva en presentation på engelska – men mer har det inte blivit.

Men sammantaget kan jag konstatera att det är väldigt många olika ställen. Ännu har jag inte lagt in mig på olika sökmotorer för att läsare skall hitta våra bloggar.

Funderar – skall alla sociala medier skötas och uppdateras kommer det ju aldrig bli tid till mina ärenden. Alternativt får man se detta som hobby – hm… men jag vill inte leva mitt liv framför datorn… Det som ger mig avkoppling är frisk luft, skogen, en löparrunda, ett träningspass på Friskis och Svettis, en stund med familj eller vänner…

Samtidigt – FB och Ambassaden – det känns inte jobbigt… men att bli aktiv i alla de andra medierna…Nja… jag vet inte…