Arbetstopp – ambassadör (149)

Tidigt på kontoret Redigera inlägg

Vaknade alldeles för tidigt. För mycket tankar som kör runt i huvudet. Låg kvar i sängen en stund innan jag gick min morgonpromenad som hjälper tankarna att landa.

Tittar jag tillbaka på vad jag genomfört det senaste året är det nästan omänskligt. Kan inte riktigt förstå hur vi trots allt fick det till att fungera. Bara ombyggnaden i sig – och att klara av att bedriva verksamhet i lokalerna – var en prestation. Alla beslut, byggröra – och framförallt att driva fram det. Det som tar mest energi är när inte entreprenörer håller vad de lovat. Är heligt förbannad på ventilationsföretaget som lovar och lovar… Nu är i alla fall ventilationen igång – men två stora hål mot gatan… det ”lilla huset” som skulle sättar för har de sagt skulle levereras i mer än en månad nu. Hm… snart blir det till att läsa köplagen – men jag gillar inte att behöva driva egna processer.

Köplagen 27 § ”Köparen har rätt till ersättning för den skada han lider genom säljarens dröjsmål, om inte säljaren visar att dröjsmålet beror på hinder utanför hans kontroll…”

Christian sa i tisdags att han inte fattade hur jag hade klarat det innan. ”Nu är vi fyra biträdande jurister som sitter fullt sysselsatta med de ärenden du hade innan… – hur hann du med”. När jag tänker efter gjorde jag egentligen inte det. Klienter som ville anlita oss blev informerade om att vi inte hade någon möjlighet att åta oss nya ärenden – men de valde att vänta. Vi förklarade att vi inte hade möjlighet att upprätta stämningsansökan förrän tidigast i februari. Det är alla de stämningsansökningarna som vi nu arbetar med. Dessutom arbetade jag 7.30-21.30 tre dagar i veckan… 7.30-02.00 på fredagar och med praktiskt arbete (som att skrubba och olja in bjälkar ;)), ekonomi och affärsutveckling på helgerna… La in två veckors utbildning och styrde upp de värsta ombyggnadsarbetena till de veckorna. Utbildningen var nödvändig för att jag skulle kunna handleda de nya juristerna – ge mig säkerhet. Samtidigt blev det ett andrum. Utan de två veckorna tror jag aldrig jag hade stått ut.

Arbetstempot har fortsatt vara högt. Att handleda och få fungerande team är inte lätt, men jag har försökt avsätta tid för att finnas.

Ändå – kan bara inse att jag inte hinner med. Har flera svåra yttranden att skriva, häktad klient, pågående förlikningsförhandlingar – och aldrig sinande telefonlistor. Dessutom en skrivare som inte fungerar efter byte av it-plattform. Blir bara så förbannad igen. Nu har det gått två veckor sedan datorbytet skulle vara klart!!! Orkar bara inte trycka på allt som inte fungerar… Ibland kan jag längta efter känslan att vara anställd – att någon annan ser till att saker händer…

Hm… inser att jag bara borde försöka ta lite ledigt… men i helgen blir det arbete med att lägga över gamla hemsidans texter till nya hemsidan. (Det var något strul med den gamla sidan – att rätta till det skulle kosta mer än att göra en ny sida – så nu har vi gjort en med enklare design för att förhoppningsvis undvika framtida problem.)

Den 22 mars åker jag till Rom. Har bokat några dagar på det kloster den Heliga Birgitta levde och dog på. Tid för eftertanke och reflektion innan advokatsamfundets utlandsavdelnings årsmöte. Målsättningen är att Caroline då ska ha kommit in tillräckligt mycket i våra utländska dödsbon så att jag med gott samvete kan berätta om henne om jag träffar någon intressant samarbetspartner. Två och en halv vecka dit – jag kommer att klara det!!!!