Digital detox

IMG_9673

På Facebook följer jag Karin Tydén som ska göra en utrensning under en månad. Idag rensade hon ut Instagram. Den senaste tiden har jag fått hjälp att rensa ut bloggen. Strul med lösenordet har gjort att jag inte lyckas komma in via mobilen.

Facebook har jag dock hängt på alldeles för mycket – särskilt i anslutning till valet. Ett TV-program om en bloggare, som inte såg sina barn,gav mig en tankeställare. Därför bestämde jag mig för en Digital Detox.

I morgon åker jag till Ystad. På tåget ska jag unna mig att vara uppkopplad men i mina föräldrars hus ska jag bannlysa sociala medier.

IMG_9628

Istället ska jag skriva.

I början på september var jag på Skrivarkurs för Susanna Alakoski och Mats Söderlund. 

Det var en dröm som gick i uppfyllelse. Så länge jag kunnat läsa har jag drömt om att bli författare – ja – långt innan jag tänkte tanken på att bli advokat. Men författare är ju inte något yrke… eller?

Min älskade har ordnat en laptop till mig. I mina föräldrars hus i Ystad har jag ordnat en arbetsplats där jag har skrivarro. I förra veckan ordnade jag en bra skrivarplats hos min älskade också.

Kanske blir det inte en endaste rad skriven. Läkaren har sagt att jag inte är redo att börja arbetsträna än. Men vad ska jag göra av tiden när vintern kommer – när jag inte längre kan ägna mig åt växthus och odling?

IMG_9467

Innan jag stänger ner det digitala kommer jag att skriva några blogginlägg som kommer automatuppdatera under veckan. Eventuella kommentarer ska jag inte titta på förrän i mitten av nästa vecka när jag är tillbaka hos min älskade. Det blir hårdträning i karaktär.

Eller förresten – kanske jag unnar mig att gå in och kolla FB när jag är på biblioteket.