Tillväxtskolan – ambassadör (181)

Tillväxtskolan Redigera inlägg

2011-04-30 kl 04:17 av Annika AndebarkGilla0 kommentarerTaggad annika andebark, finansiering, visioner62 visningar

väldigt sen kväll… men det är ibland svårt att få tiden att räcka till allt man vill.

Idag har jag haft möte med affärsrådgivaren på Tillväxtskolan. Många bra samtal och lika bra att sätta igång med arbetsuppgiften direkt. Nu har jag uppdaterat Tillväxtplanen och delegerat ut tänket kring organisation och marknadsplan. En hel del av kvällen har även ägnats åt att gå igenom upprättade budgetar. Fortfarande är likviditeten ett problem. Advokatverksamhet binder väldigt mycket kapital. Ett ärende kan ta flera år – och helst vill inte rättshjälpsmyndigheten betala ut ersättning förrän målet är slutfört. När det är ett ärende som det finns rättsskydd i kan vi inte fakturera mer än var sjätte månad. Det innebär att vi binder väldigt mycket kapital.

När jag är klar med alla mina budgetar skall jag gå till banken. Jag kan se att en framgångsfaktor för mitt koncept är att snabbt ansluta fler jurister. Det är bara advokater som får vara delägare i advokatbolag – därför finns det inte någon möjlighet att ta in fler delägare och den vägen få in mer kapital. Här plötsligt förstår jag att en förutsättning för att jag ska kunna förverkliga min vision är att jag beviljas tillräckliga lån.

Idén är fantastisk och den skulle göra så mycket gott… hur mycket är jag beredd att offra för att förverkliga den?