Fokus – ambassadör (183)

fokus Redigera inlägg

Ett viktigt ärende behöver akut all min uppmärksamhet. Därför informerar jag personalen att jag inte vill bli störd. Vilken underbar känsla att arbeta fokuserat – ostörd!!!

Inser att det är dags att jag värnar om min tid. Stänger min dörr. Lägger full uppmärksamhet på juridiken – igen. För hur det än är – här har jag min styrka.

Känner att jag faktiskt är riktigt vass – egentligen.

Så lätt det är att hamna i det där träsket att allt bara blir en soppa – att man låter andra styra ens tid.

Maj – en månad för fokus. En månad där jag ska lägga min vinn om att delegera, släppa ansvar utan att förlora kontrollen. Sedan ombyggnaden började har det varit alldeles för mycket runt mig. Alldeles för långa arbetsdagar.

Vi är ett fantastiskt gäng med en otrolig kompetens. Det är dags att jag vågar lita på min omgivning – inse att allt kanske inte blir på precis mitt sätt – men att det kommer hålla hög kvalitet ändå… kanske högre kvalitet – just för att jag vågar delegera med tydliga förutsättningar.

I kväll skall jag hålla föredrag för arbetslösa som vill starta eget. Många tankar om vad man ska tänka på som egen företagare. Just att reflektera inför föredragen är bra.

Den viktigaste framgångsfaktorn för mig just nu är tiden för reflektion. Varje morgon går jag i 30 minuter och låter tankarna landa. Det är här jag får distans, hittar lugnet och fattar mina viktigaste beslut.

Tänker på det där med ledare och chef. Jag har insett att jag nog är mer en ledare än chef. Att vara chef kräver mer struktur och tydlighet. Jag är bättre på visioner. Nu jobbar jag målmedvetet för en organisation med bra chefer som ger mig utrymme att vara den visionär och entreprenör jag är. Mitt tempo är ofta för högt och jag kräver oehört mycket av mig själv – vilket inte är några bra egenskaper som chef.

Maj är en spännande månad och jag är nyfiken på att se hur mycket organisationen utvecklats när vi kommer in i juni. Saker händer snabbt i Hammenhög!