Energi – ambassadör (188)

Energy management Redigera inlägg

I april har jag inte varit och gympat en enda gång. Tiden har helt enkelt inte räckt till.

Ikväll kom jag iväg – men vilket pass! Sådan energi – och ledaren tog repris på alla pulshöjare. Så i stället för 75 minuter blev det 1 timme och 45 minuter… Förbannar min envishet att ta i fastän orken är slut… Kan säga att det fanns inte utrymme för en enda tanke under hela passet.

Linkande hem funderade jag över det här med träning och prestation. Den senaste tiden har jag vid flera tillfällen blivit tillfrågad om var jag får min energi ifrån, hur jag orkar, om jag aldrig sover, hur man gör för att bli så effektiv.

Jag tror att förklaringen är energy management. Med jämna mellanrum ringer jag och talar med min energicoach Annica Gilbertsson. Vi pratar kost (mm… under vissa perioder har jag slarvat med maten – men numera är jag för det mesta oerhört mån om att få in mig rätt saker). En annan del är att verkligen ge mig tid för rörelse. Det är ju lätt att tänka att jag hinner inte träna den här veckan. Men jag kan konstatera om jag inte ger mig tid att träna så har jag inte ork att utföra lika många arbetsuppgifter – är inte lika effektiv.

Energy Management är många olika bitar. Det handlar även om avkoppling, sociala kontakter.

De senaste veckorna har jag kommit i säng senare än jag brukar – även det försämrar min prestation. Stressnivån stiger – och jag känner hur jag är på väg in i en ond cirkel.

Nästa gång någon frågar var jag får all min energi ifrån ska jag nog hänvisa dem till www.adevi.se