Internet – ambasadör (191)

Internet Redigera inlägg

2011-05-12 kl 21:58 av Annika AndebarkGilla3 kommentarerTaggad annika andebark, fb, webben143 visningar

Med datorn i knäet sitter jag uppkrupen i soffan. På FB har jag ikväll chattat med en massa vänner. Det är som om världen finns i vardagsrummet. Som ett alternativ till att gå på krogen. Allt går snabbt och mellan varven läser jag även några artiklar som finns upplänkade på FB. Ställer några frågor på advokatbyråns gillasida. (Måste säga att jag älskar funktionen att kunna ställa frågor på fb. Hemsidan skall utvecklas och här kan jag på ett enkelt sätt få en hint om vad folk vill ha.)

Det är en ny värld.

Från köket hör jag pipet när dottern får nya chat, hur det burrar i telefonen när messen anländer… Så har det varit i flera år… ja, i vart fall sedan hon var 12 – kanske 10.

Det är en ny tid – och vi 60-talister ligger hjälplöst efter. Vi kommer aldrig att hinna ikapp.

Hur påverkar detta framtidens affärer?

När dottern skall laga mat ger hon sig ut i matbloggsdjungeln. När hon kollar på resor nöjer hon sig inte med resebyråns sight. Istället kopierar hon hotellnamnet, googlar på det för att hitta fler bilder, läsa resebloggar, få utvärderingar.

Det är spännande att följa. Och det väcker många tankar.

På FB träffade jag Kinna Jonsson. Vi planerar att starta ett irl forum för att diskuterar dessa frågor.

Kommentarer

  • Hej Annika! Jo du, våra barn kommer ta allt det här för givet. Själv skriver jag fortfarande upp möten o dyl för hand med en penna i en filo… *skratt* IRL-forum är inte dumma alls 😉 Vänligen Amis
    2011-05-13 kl 11:26          Gilla       Sluta gilla
  • avatar     Monica Reer
    irl forum är nog så viktigt! ochjag hänger gärna på.
    2011-05-13 kl 21:50          Gilla       Sluta gilla
  • Som 80 – talist ligger jag lite närmare den verkligheten men har ändå inte haft Internet fullt lika naturligt under uppväxten som 90 talisterna. Jag älskar alla möjligheter som datorn och uppkopplingen ger, det går så snabb och enkelt att göra det mesta. Däremot kan jag ibland tycka att det är onödigt lätt att uppslukas av internet världen och näst intill se ett beroende av fb och andra sociala medier både hos mig själv och hos vänner.