Nya målsättningar – ambassadör (192)

Nya målsättningar Redigera inlägg

Ett av mina klokaste beslut var att anlita Anne Looström som coach. Vi har haft möte idag och plötsligt är det som alla bitar faller på plats.

Tillsammans med henne har jag satt upp mål för verksamheten som vi ska diskutera på ledningsgrupp den 17/5 innan vi presenterar dem för de anställda över en lunch den 18/5. Sedan ska de in i Tillväxtplanen innan jag träffar affärscoachen i Tillväxtskolan den 19/5. Man kan undra när jag ska hinna jobba- Konstaterar att det nog får bli några kvällspass nästa vecka.

Den gångna veckan har jag tack vare mina kloka kollegor tagit en mängd kloka beslut. Bl a bestämde jag mig för att hoppa av Växthus Bjäre. Det är helt enkelt för långt att köra till Båstad. Jag behöver tid att fokusera på ärendena.

Anne Looström listade upp alla utvecklingsprojekt jag deltagit i sedan 2008 och alla rådgivare jag haft. Plötsligt kunde jag se hur mycket jag utvecklats – att det är dags att jag känner tillit till min egen kompetens och förmåga. Idag omger jag mig med kloka människor med expertis inom många olika områden. Vad är jag egentligen rädd för? Så klart att jag kommer att klara ledarskapet!

Planerna på en snabb expansion är lagda på hyllan. Nu är det fokus på verksamheten i Hammenhög. Hög kvalitet i arbetet. Inspirerande arbetsmiljö. Tillgänglighet. Snabba handläggningstider. Energi!

När jag väl hade bestämt mig kändes det så skönt!!! Oron för lönsamhet och likviditet har tärt hårt sedan jag började ombyggnationen. Nu är det dags att få allt på plats. Att konsolildera företaget. Servicebolaget får vänta… hur bra idén än är…. Alla strukturer finns där… men inte ekonomin och orken… Att anställa personal för att driva upp detta är inte möjligt i nuläget.

Flera advokater har hört av sig efter artikeln i Advokatsamfundets tidning.

Dygnet har bara 24 timmar… och jag har arbetat alldeles för många av dem under alldeles för lång tid… Nu är det dags att ta hand om mig själv… att göra tårtbiten privatliv lite större.

Vad vill jag fylla privatlivet med? Det tar inte många sekunder för mig att hitta mina drömmar… mer tid att spela piano… ta fram akvarellfärgerna igen… och allra mest längtar jag efter att sätta igång med någon av alla mina idéer till böcker… Att skriva har varit min stora passion sedan 10-års ålder. Då kunde jag gå upp tidigt på morgonen för att hinna skriva en stund innan bussen gick. Skrivandet var lika spännande som att läsa böcker… Sedan 10 år tillbaka unnar jag mig en stunds fritt skrivande varje dag… i dagböcker med hårda pärmar… i datorn sparade i en separat novell mapp…eller som här i bloggandet. Detta är bara på kul… och jag skriver ibland snabbare än jag tänker… Erkänner att jag ibland skrivit saker som jag i efterhand fått gå in och ändra eller ta bort… för att  jag inte tänkt mig för 🙁

Mm… i morgon ska jag gå och köpa en ny skrivbok för mitt bokprojekt… Det finns lite andra bokidéer – men de kräver lite mer eftertanke. Den här är bara rolig… och jag känner redan hur roligt jag kommer att ha i skrivandet… Fantiserar ihop hur det ser ut i Staden, i huvudpersonens lägenhet. Och så ska det finnans en hund… en som ser ut som Bengtson – så klart…

Kommentarer

 • Hej Annika! Lycka till med boken 🙂 //Amis
  2011-05-14 kl 10:23          Gilla       Sluta gilla
 • avatar     Anonymous
  Jag känner en tjej som skall starta ett nytt förlag inom kort. Hon söker efter författare – som vill förverkliga sin författardröm. Behöver du komma i kontakt med ett förlag, så hojta till…
  2011-05-14 kl 16:24          Gilla       Sluta gilla
 • avatar     Anonymous
  Behöver du en förläggare till ditt bokprojekt? Jag har en vän som står i faggorna att starta ett nytt bokförlag. Hon söker nya glödande författare. Låt mig veta om ni skall lotsas ihop…
  2011-05-14 kl 16:43          Gilla       Sluta gilla
 • Anette, låter jättespännande… nu har jag inte någon erfarenhet som författare… och vill inte ha någon tidspress… detta ska ge energi – som att läsa böcker… Men du får väldigt gärna lotsa ihop oss!