Internet – ambassadör (207)

Internet Redigera inlägg

Sedan jag fick min första kamera som barn har jag älskat att fotografera. När jag tillfrisknade från en utmattningsdepression levde jag genom kameralinsen – och jag kan nog påstå att det var som en terapi.

Funderar på hur många timmar jag lagt på att beställa, sortera och klistra in papperskopior till mig och barnen i album. Sedan skrev jag långa texter. På sätt och vis levde jag i det som varit.

Sedan något år tillbaka har jag iPhone. Det har varit en utmaning att lära mig fotografera med iPhonens begränsade teknik. Idag insåg jag att facebook har ersatt mitt behov att klistra in och skriva texter till mina foton.

Det får mig att reflektera hur mycket mitt liv förändrats genom den nya tekniken.

På facebook tillåter jag stavfel – ofta fotograferar jag, skriver texten och laddar upp medan jag går. Nästa steg är att hitta samma enkelhet när det gäller bloggandet på Advokatbyran.nu. Många av helgens tankar kretsar kring hur jag ska dra nytta av det jag älskar för att långsiktigt bygga en tillvaro där jag ännu mer kan ägna tid åt det som är mina grundläggande behov – som jag verkligen älskar att göra… som att fotografera och skriva.

Hur skall juridiken göras intressant och engagerande? Hur skall jag få ut grundläggande kunskaper till människor som behöver känna till reglerna för att inte bli förlorare? Hur ska jag kunna skriva dessa texter med samma enkelhet som jag skriver här? För att skriva här på ambassaden börjar ersätta delar av mitt privata skrivande. Det går med enkelhet och nästan utan att jag tänker (… därför blir det säkert lite fel här också;) ). Här väljer jag att skriva skriva ner mina tankar med lätthet – utan så hög ambitionsnivå – utan tankar på om det överhuvud taget är intressant att läsa. Antagligen är det ambitionsnivån som stoppar mig när det gäller sidan Advokatbyrån.nu.

Många mål är satta dessa dagar… bl a att jag verkligen ska komma igång och blogga på www.advokatbyran.nu i juli. (Mm… jag vet… länge sedan jag uppdaterade sidan…ska försöka fixa lite med det på måndag då det enligt prognosen blir regn.)