Det goda priset – ambassadör (218)

Det goda priset Redigera inlägg

2011-07-07 kl 16:31 av Annika AndebarkGilla4 kommentarerTaggad advokatbyrån, annika andebark, csr76 visningar

Folk säger att jag tänker för stort – men jag älskar att skapa härliga målbilder som gör resan utmanande.

Igår var jag på mentorsprojektet Växthus Bjäre. Möten med nya människor inspirerar. Niclas Folkesson på CoreCode International berättade om vikten att bjuda in ungdomar i yrkeslivet. Studenten Alinda ställde intresserade frågor om mitt företag.

I morse vaknade jag igen med huvudet fullt av idéer (även om det var tungt att komma upp… 2,5 timmes körning från Båstad gjorde att jag inte var i säng förrän efter midnatt.)

Vi vill ha ett företag som hjälper ungdomar ut på arbetsmarknaden genom att erbjuda praktik och feriearbete. Samtidigt är det viktigt att detta inte påverkar advokatverksamheten negativt. Att vara advokat är oerhört krävande och man behöver vara ”på topp” nästan hela tiden. Att det är mycket folk i huset kan störa fokus. Hur kan vi lösa detta?

Idag talade jag med Sophia och vi ska på sikt bygga upp ett program för praktikanter i Servicebolaget. I september kommer en tidigare sommarnotarie, Ida, till byrån med två av sina kompisar för två veckors praktik. Ida är en helt underbar jurist som jag verkligen längtar efter att träffa igen. Hon känner vår byrå och tillsammans med henne kommer det att bli så mycket lättare att utveckla praktikuppgifterna.

I går berättade företrädare för Childhood fondation om sitt arbete. Det väckte tankar om CSR och att viss del av företagets vinst i framtiden skall gå till välgörande ändamål.

Min företagsstart var ett resultat av tankar kring vad man skulle kunna göra för att behålla service som skola och dagis i Hammenhög. Fortfarande vill jag bidra till att Hammenhög förblir en levande by.

Den viktigaste delen av mina arbetsuppgifter är att arbeta som försvarare för ungdomar. Där känner jag att jag gör skillnad genom att även föra ett resonemang om rätt och fel. Framförallt hoppas jag att kunna vara en god och inspirerande förebild som håller dem borta från polisens register. I framtiden tror jag att en allt större del av företagets vinst kommer häröra från ärenden med ungdomsanknytning. Skulle jag kunna göra något för att ge tillbaka detta till ungdomarna?

Advokatbyrån betalar hyra till ett fastighetsbolag som jag äger. Som jag skrivit om på bloggen har det varit tufft ekonomiskt att bygga dessa verksamheter – och ännu är inte allt i land – men vi ser att vi är nära målet!!! Och jag känner en tillit till att vi kommer klara det!

Fastighetsbolaget heter Teraxacum. I år sponsrade Advokatbyrån Annika Andebark AB Casperfestivalen i Hammenhög med 5 000 kr. I framtiden skall 0,5% av Teraxacums vinsts dock minst 5 000 kr gå till Casperfestivalen varje år.

Casper var en fantastisk kille som dog i en olycka strax före sin 20 års dag. Hans kompisar ordnade i år en Casperfestival i Hammenhög. Det var en fantastisk stämning och jag vill bidra till att detta arrangemang får fortsätta och utvecklas.

Det goda priset då?

För några år sedan fick jag idén att registrera domännamnet för att det var så bra. 2014 är det 10 år sedan jag startade Juristfirman Annika Larsson. Det skall vi fira med att dela ut ”Det goda priset” till någon som gjort något gott. Men dit är det tre år – så innan dess hinner vi skriva massor om detta pris!

Kommentarer

  • Jag gillar att du tänker stort, för jag ser att du tar dig dit. Din passion och glöd för såväl företagande och personal som samhällsansvar är fantastisk. Jättefina initiativ du har på gång och nu börjar genomföra. Jag ska precis börja sälja träd och donationspaket som gagnar invånare i ett par länder i Afrika. I helgen köpte jag själv 12 träd och ett donationspaket (2 träd, 500 liter rent vatten samt bidrag till skol- och mikrokreditverksamhet). Så om det är i linje med dina tankar om välgörande ändamål får du gärna höra av dig. Om du köper ett visst antal donationspaket per år blir du koldioxidneutral och får ett certifikat du kan lägga upp på hemsidan.
    2011-07-07 kl 18:03          Gilla       Sluta gilla
  • Hej Jessica, det är verkligen behjärtansvärt! Men det kommer så många olika möjligheter hela tiden – därför bestämde jag mig för att bara satsa på Casperfestivalen och göra det rejält! Därmed har jag bestämt mig för att inte satsa på något annat. Alla erbjudanden tar tid att utreda… – därför är jag övertygad om att detta beslut kommer att spara pengar åt oss i framtiden. Tack för att du tror på oss 😉 Önskar dig en skön sommar!
    2011-07-08 kl 10:22          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
  • Låter väldigt klokt och genomtänkt. Och jag tror att det är väldigt ”smart” att göra något lokalt så som ni gör nu med Caspefestivalen. Jag önskar även dig en skön sommar och en FANTASTISK FÖDELSEDAG!!