Vilken vecka! – ambassadör (240)

Vilken vecka!!! Redigera inlägg

2011-09-23 kl 22:50 av Annika AndebarkGilla0 kommentarerTaggad advokat, annika andebark, blogg, entreprenör189 visningar

Den lugna helgen ute i skärgården behövdes verkligen! Efter några affärsmöten i Stockholm på måndagen och förhandling i tingsrätten återvände jag till ett kontor med högar av akter att åtgärda. (Fortfarande är jag inte ikapp…)

Samtidigt går en stor del av mina privata tankar till den nya bloggen www.andebark.se och hur inläggen skall kunna länkas till mina olika sidor och grupper på FB. De rena juridiktipsen länkas till Juridiktipset och det mer allmänna om advokatverksamhet, kontoret etc länkas till ”Advokatbyrån Annika Andebark AB”. Rena morgonpromenader och inspiration till vad man kan göra på Österlen länkas till gruppen ”Österlen året om”. Vissa av inläggen länkar jag upp till min egen sida.

Ännu är jag inte nöjd med tonen på nya bloggen. Därför frågar jag runt och är lyhörd för synpunkter.

Emma menar att den här ambassadörsbloggen är mycket roligare att läsa. Jo, tempot är högre här och jag skriver med en annan lätthet än på andebark-bloggen. Men här går det liksom av sig själv. Fingrarna dansar över tangentbordet så jag nästan tror att jag skriver snabbare än jag talar. (Jo, jag ägnade en stor del av uppväxten åt att spela piano… ni vet det där snabba partiet i Für Elise – det har jag spelat till förbannelse…)

Carina tycker att jag ska vara lite mer advokat på nya bloggen. Och det är väl där min rädsla kommer – vill absolut inte att mina klienter skall vara rädda för att jag ska lämna ut dem. Därför vill jag ha skriftligt innan jag nämner något om ett ärende. Men Carina har rätt som vanligt… jag behöver ju inte skriva om ärenden… det kan räcka som med inledningen här t ex.

Sedan finns ju den där viljan att hjälpa – få ut information om juridiken på ett enkelt sätt… och då kommer den där ångesten över att inte skriva tillräckligt bra…

Här på ambassaden struntar jag på något sätt i vad jag skriver… jag bara skriver…

Så blev kvällen senare än tänkt. Ägnade tid åt en enkät om timkostnadsnormen.

Det är verkligen inte lätt att vara företagare!!! Å ena sidan ska man debitera – men så skall allt det där andra också hinnas med; personalansvar, ekonomi, budgetering, lokalansvar, visionsarbete, marknadsföring, utveckling, utbildningar, handledning….

Ett annat område som jag ägnar mycket tankar är hur jag ska kunna leda och delegera verksamheten så att jag frigör mer tid för att vara advokat. Jag vill verklgien ha mer tid för mina advokatärenden… älskar fortfarande juridiken!!! Och så vill jag ha mer tid för marknadsföring – tycker om det där personliga mötet … mingel… och så älskar jag att skriva… drömmer om att få större utrymme att skriva som så här…eller i bloggar… eller krönikor… eller hinna börja på något av alla mina bokprojekt… och så älskar jag att hålla föredrag…

Hm… inser att det är ganska mycket som jag älskar!!! Ok – vad är det jag inte älskar som jag skulle kunna delegera? Ekonomi tycker jag är ganska tråkigt – vill bara få ett papper att titta på och känna att allt är ok. Hatar tekniskt strul. Vi skaffade en Centrex växel 2010 och det lovades guld och gröna skogar. Sedan dess har Telias mobilmottagning försämrats avsevärt. Mer än hälften av mina samtal bryts. Vi reklammerar och reklammerar… Tack och lov har Anja tagit tag i detta.

Sedan betalar vi dyrt för en extern server – det har också varit väldigt mycket problem. Och vår leasade kopieringsapparat har inte heller fungerat så som utlovats… sånt här bara hatar jag…

När vi startar kontor är det också mycket mer problerm än jag hade trott… Jag älskar att hitta lösningar – prata med människor… men sedan när allt ska på plats tycker jag att det är ganska tråkigt. Som tur är har Sophia tagit hand om detta.

Ja, och så gillar jag inte det här praktiska med att se till att blommorna blir vattnade och lokalerna städade… men även där börjar delegeringen fungera allt bättre.

Den som inte försökt expandera ett företag inser nog inte hur mycket jobb det är!!! Själv hade jag inte en aning om vad jag gav mig in på!