Kravspecifikation – ambassadör (241)

Kravspecifikationer och huvudet fullt av tankar Redigera inlägg

2011-09-27 kl 10:26 av Annika AndebarkGilla0 kommentarerTaggad annika andebark, jurister, ledarskap, visioner139 visningar

Det blev en sen kväll igår framför datorn och jag unnade mig en lång löprunda i morse. (Se www.andebark.se) Det är som om alla svar kommer till mig där när jag är fullständigt i nuet!

I fredags var också en sådan dag där allt gick med enkelhet. Ett meddelande på facbook från en jurist som jag haft kontakt med i många år. En jurist som kompletterar mig kompetensmässigt. Nu fanns det ett intresse av att starta eget.

Några dagar tidigare hade Stefan från Teckomatorp varit inne på kontoret och frågat efter mig. Och där i fredags var det som alla bitar föll på plats. På några minuter hade vi arrangerat ett möte för att träffas i nästa vecka. Ja, jag vet – egentligen helt tokigt att starta ytterligare kontor – men alla bitar föll på plats och genom sociala medier har vi fått allt fler förfrågningar om att ta uppdrag i Malmö/Lund området. Dessutom är det enklare för juristen att driva upp en verksamhet i vår regi än att starta själv. (Men så klart är det en förutsättning att vi får ihop budgeten och att bankerna säger ok…)

Min vision är att skapa ett entreprenörsprogram för jurister. Jag vill lära juristerna att tänka som företagare för att steget skall vara mindre att driva företag när de blir advokater. Genom att vara med i den ekonomiska förening jag vill bilda skulle vi göra det enkelt att vara företagare.

På fredag ska vi in till the Studio och fotograferas. Sophia föreslog att vi skulle passa på att träffa Mia. Mia har skrivit till oss i somras och frågat om möjlighet att arbetsträna. Där på morgonens löparrunda ser jag plötsligt möjligheten för henne. Vad vi behöver just nu är en avlastning med sociala medier – jag älskar att skriva – men eftersom jag ofta skriver från mobilen blir det småfel som behöver redigeras. Dessutom skulle man kunna jobba bättre med sökord och länkning. Dessutom skulle vi kunna vidareutveckla tjänsterna på vår hemsida. Den nya juristen skulle kunna lägga upp alla lediga tider på nätet så att det blir möjligt att boka där. Dessutom har vi tagit fram tjänstern som vi bara skall börja använda. Tillsammans skulle de kunna bli ett bra team för att utveckla vår nätnärvaro.  Jag har en vision om bättre dokumenthantering. Det lär finnas förutsättningar för det i vårt klienthanteringssystem, Saturnus. Dessutom skulle det vara bra med en administratör som skulle kunna jobba från Teckomatorp några dagar i veckan. Vi hade tidigare hyreskontrakt i ett företagshotell. På sikt skulle Mia kunna lära sig att administrera boutredningar. Det är väldigt mycket administrativt arbete med dessa.

Min vision har alltid varit att hjälpa människor in på arbetsmarknaden. Det har funnits tillfällen när jag själv har haft svårt att ta mig in på arbetsmarknaden trots bra betyg och erfarenhet. Att bo på landet har inte varit enkelt. Jag minns också oron när jag hade varit sjukskriven under ett år. Vem skulle vilja anställa mig då? Därför har vi erbjudit många möjlighet att arbetsträna hos oss.

Praktianter tar emellertid mycket tid. Vi har därför bestämt att det redan från början skall finnas ett långsiktigt behov innan vi tar in ny personal.

Även om jag vill hjälpa människor så är kvalitet vårt ledord. De jurister som arbetar på byrån idag är verkligen de allra bästa. Tidigare tyckte jag inte att betygen var så viktiga. Själv har jag inte MVG på alla kurser – det första året på juristlinjen insåg jag inte att det var viktigt. Å andra sidan läste jag 30 poäng per termin under större delen av studierna (då var ordinarie studietakt 20 poäng per termin).

En duktig jurist behöver ha starkt drivkraft och uthållighet. Samma egenskaper behövs för att nå toppbetyd från juristlinjen.

På löparrundan är plötsligt allt så klart. Endast de absolut bästa juristerna skall få bli biträdande jurister hos oss. Å andra sidan kan vi hjälpa andra jurister in på arbetsmarknaden – men då blir det i form av administratörsroller, mer som paralegal.

I går hade jag möte med studenter från psykologlinjen. Kanske är det dessa samtal som inispirerar mina tankar. Min kalender är fullbokad – och många klienter frågar efter mig. En drömsituation vore att alltid ha en biträdande jurist som fanns med vid alla klientmöten och drev fram ärendena. Efter ett halvår skulle juristen antagligen ha byggt upp sin egen klientstock och skulle kunna handleda en ny jurist som biträdde mig. Tänk vilken bra utbildning det skulle vara för en ny jurist. Om den biträdande juristen dessutom hade suttit ting så skulle det här utbildningsprogrammet bli riktigt bra!!! Helt plötsligt skulle vår organisation vara komplett!!!

Jo, jag behöver verkligen den här löparrundan och tiden för tankar för att hinna med i allt som händer!

Nästa vecka är ännu en intensiv vecka. Tisdag möten med bankerna, onsdag möte om hemsidan, torsdag möte om expansion i väst och fredag öppet hus i Kristianstad. Ni undrar så klart när jag hinner med att vara advokat. Måste erkänna att nästa vecka är det inte så många klientmöten inbokade, men hittills den här terminen har jag jobbat heltid med ärenden… så ni förstår att mina arbetsdagar fortfarande är alltför långa…. Men jag brukar sätta en hel del av utbildnignar, mingel, sociala medier, reflektioner, möten på nöjeskontot…