Nätnärvaro – ambassadör (244)

Nätnärvaro Redigera inlägg

2011-10-20 kl 09:23 av Annika AndebarkGilla5 kommentarerTaggad advokat, annika andebark, visioner121 visningar

Detta ständiga behov av att skriva – som om jag måste skriva ur mig alla tankar innan jag kan hitta fokus i ärendena!

Mina morgontankar ligger ibloggen – och handlar om min vision för arbetsplatsen.

Ofta kan jag känna att den tiden jag lägger på bloggande ifrågasätts. (Men återigen – jag ser inte bloggandet som ett jobb… skrivit hade jag gjort ändå… bara måste det…) Idag fick jag dock bekräftat att det ger resultat för företaget. Igår (onsdag) hade vi fått in lika många ärenden den här veckan som vi tidigare fick in på en hel riktigt bra vecka. Josefin konstaterade att många hade hittat oss via nätet. Så – att blogga har betydelse.

Personligen tror jag inte att det ger så stor effekt nu (när vi bara har kontor i Hammenhög och Kristianstad), men vänta tills vi har kontor i hela Sverige under varumärket advokatbyrån.nu – och vänta tills vi är fler advokater.

Visst är det fortfarande enormt många timmars arbete varje dag… ännu fungerar inte organisationen av sig själv… fortfarande testar vi, analyserar, prövar nya vägar… Men jag ser också hur mycket som händer – och det är inte längre omöjligt att jag har förverkligat min vision till 2013 som jag skrev när jag började i Qlara Besked. (Ännu ett område som jag vill skriva mer om… jag har så många idéer på blogginlägg som ännu inte blivit skrivna… bara bubblar av idéer…. men nu tror jag att jag skrivit av mig tillräckligt mycket för att kunna ha fokus på testamente, bildande av stiftelser och bodelningar. Eftermiddagen går åt till två polisförhör).

Kommentarer

 • avatar     Elin Hallgren
  En liten fråga Annika, vilka är det som ifrågasätter? Och på vilket sätt? Sedan är det som du själv pekar på, ditt bloggande och närvaro i Sociala medier stödjer det budskap du vill att varumärket ska förmedla. Utöver det så handlar det om att skapa relationer och effektivt utnyttja varandras erfarenheter, behov och kontakter. Som företag vill vi skapa engagemang och utnyttja kraften i den virala metoden. WoM som det också kallas. Det gäller bara att förstå att det lätta ofta är det svåra då det krävs mycket tankearbete för att det ska bli rätt! Men du är nog på god väg!
  2011-10-20 kl 12:59          Gilla       Sluta gilla
 • Tack för kommentar! Vilka som ifrågasätter – många undrar hur jag kan ha tid att blogga… men det tas på nöjeskontot… skrev mycket tidigare också. Nyttan av bloggandet är också ifrågasatt … men av vem vill jag inte nämna här… från fler håll…
  2011-10-20 kl 16:55          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
 • Tack för kommentar! Vilka som ifrågasätter – många undrar hur jag kan ha tid att blogga… men det tas på nöjeskontot… skrev mycket tidigare också. Nyttan av bloggandet är också ifrågasatt … men av vem vill jag inte nämna här… från fler håll… Du har rätt i att det är mycket svårare att skriva enkelt än att skriva på juristsvenska…
  2011-10-20 kl 16:56          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
 • avatar     Elin Hallgren
  Ja, jag har full förståelse att du inte vill namnge! Det var mest en retorisk fråga till dig själv. Du vet att du har mitt full stöd! Jag tycker det oerhört viktigt att alla skrå vågar visar öppenhet och om man vill utforma och analysera dagens samhälle så måste man också delta. Juristsvenska ja, försökte förklara begreppet kommunicering här om dagen. Inte helt solklart! 😉
  2011-10-20 kl 17:32          Gilla       Sluta gilla
 • avatar     Monica Reer
  som bloggare blir man ALLTID ifrågasatt av ”bättre vetande” som gärna dumförklarar en på köpet, så skriv på du bara !! 🙂