Sociala medier – ambassadör (247)

Sociala medier… så himla roligt!!! Redigera inlägg

De senaste veckorna har större delen av min fria tid ägnats åt sociala medier. Plötsligt hittade jag flytet även på egna bloggen www.andebark.se. Det är inte alls samma karaktär på den bloggen som det varit här på ambassaden. Jag inbillar mig att det är lite mer lugn.

På bloggen försöker jag fokusera på det positiva – för jag använder den för att peppa mig själv. Det blir lite som ett guldkornsskafferi. Därför skriver jag om det som jag mår bra av att läsa … och så lite juridik när jag ”vågar”.

Antalet läsare har börjat öka. Den senaste tiden har sidan haft mellan 150-260 visningar per dag. De positiva kommentarerna blir allt fler. Eftersom jag blivit varnad för de där negativa har jag sparat de positiva som guldkorn att hämta kraft ur.

Första gången jag var på Ambassadörsminglet i Stockholm kom ambassadörer fram och berättade att de läste min blogg. Nu är det alltfler i min omgivning som gör det… och det är faktiskt en konstig känsla. Jag har bestämt mig att låta Advokatbyrån präglas av en öppenhet – därför lägger jag även information till personalen på bloggen. Bloggen får på det sättet flera syften.

Egentligen tänkte jag mest skriva om juridik. För någon vecka sedan hade jag ett himla flyt – det var innan jag insåg vilka inflyteslerika följare jag har på twitter (dvs som får länkarna till min blogg den vägen…) Advokatsamfundets generalsekreterare, Anne Ramberg, började följa mig efter att jag twittrat på advokatdagarna. Hur chefredaktören för Dagens juridik hittade mig vet jag inte – men nu följer han båda våra twitterkonto. @kumlin på twitter hade jag aldrig haft någon kontakt med – men han svarade när en tt-journalist efterlyste advokater, poliser och åklagare att följa. Så nu följer även minst en tt-journalist mig. (En som är inriktad på kriminaljournalistik.)

Det är inte utan att jag får världens vånda när jag ska skriva juridikinlägg… (annars har jag två i huvudet… men de vågar sig inte ut riktigt än… måste först smälta det här…)

Två bra filmer som jag inspirerats av idag;