Utmaningar – ambassadör (249)

Yes – nu verkar bloggen på ambassaden fungera igen! Redigera inlägg

2011-11-22 kl 22:23 av Annika AndebarkGilla0 kommentarer147 visningar

Idag har jag varit i på ambassadörsuppdrag på Österänggymnasiet i Kristianstad. Många tankar väcktes (se blogginlägg idag och i morgon på www.andebark.se).

Annars är det som vanligt högt tempo på kontoret (hann faktiskt ångra mig några gånger för att jag tackat ja – för tiden fanns egentligen inte.)

Sedan i oktober har jag har vi vänt på arbetsupplägget. Caroline och Emma får allt mer ärenden från början. Jag granskar allt som går ut och försöker finnas tillgänglig hela tiden om problem dyker upp så att de ska känna trygghet.

Strategin har varit rätt – deras utveckling har varit fantastisk!!!

I förra veckan berättade de att de känner att de verkligen behärskar sina fokus område. Och ja – jag är övertygad om att de redan är långt mycket bättre än mig på sina områden. De har fått precis en sådan start in i advokatrollen som jag själv skulle viljat ha.

Istället fick jag kämpa med en mängd olika ärenden och hela tiden lägga inläsningstid på nytt. Ständigt en klump i magen om jag hade koll – så att jag inte hade missat något.

Idag har vi en väldigt stor ingång på ärenden. På statistiken kan vi se att vi idag får in dubbelt så många nya ärende per vecka jämfört när vi började mäta i januari. Och då har vi ännu inte börjat få så många ärenden från Kristianstad. Det som händer just nu är helt ofattbart!!!

Efter ett år där mycket av mitt fokus gått till att handleda de biträdande juristerna börjar jag äntligen kunna ha fokus på min egen kompetensutveckling igen.

Ända sedan jag var liten har mitt motto varit ”Livet är en skola”. Ständigt hittar jag områden jag vill utveckla. Då går jag in för detta till max tills jag behärskar området – liksom tar in det till något naturligt.

Sedan jag startade företaget har jag hela tiden gjort mina kompetensutvecklingsplaner. Min coach frågade i början av året om jag verkligen behövde mer utbildningar – om det inte var dags att jag lutade mig tillbaka och kände tillit.

Men jag älskar verkligen att lära nytt – brinner för utveckling!

I morse skrev jag ner tankarna kring kompetensutvecklingsplanen för 2012. Jag kunde konstatera att under 2011 har jag ägnat väldigt mycket tid åt att läsa bloggar om sociala medier – även det en kompetensutveckling.

För 2012 och 2013 vill jag bli en ännu bättre försvarsadvokat. Det som är unikt för mig är att jag arbetat med företagande på bank och därför har en förståelse för ekonomi på ett sätt som många jurister och advokater saknar. Dessutom har jag sedan många år engagerat mig i företagande. Deltagit i många nätverksträffar och faktiskt lärt mig en hel del på det.

Det är dags att jag utnyttjar det nu när jag har en organisation som kan ta hand om de enklare ärendena.

Redan idag får jag ärenden från hela landet inom ekonomisk familjerätt. Nu när jag kan börja välja vilka ärenden jag ska hantera skall jag fokusera på företagsrelaterade ärenden inom ekonomisk familjerätt (bodelningar och boutredningar där företag är inblandade). Men jag skall även bygga på med kunskaper inom bolagsrätt så att jag blir ännu bättre på att skriva kompanjonsavtal och aktieägaravtal. På önskelistan står även samarbete med någon skattejurist som jag kan lita på.

Att jobba som försvarare är det roligaste jag vet! (Hm … kanske den där nyförälskelsen eftersom jag bara hållt på med det i tre år…). Här skulle jag kunna hitta en långsiktig utveckling genom att utveckla mina kunskaper inom ekonomisk brottslighet.

Jag bara älskar utmaningar!!!