Självkänsla

150302

Det hade varit tuffa år sedan skilsmässan – ja egentligen långt innan skilsmässan. Antagligen ända sedan min första depression 2002. Eller kanske ännu längre?

Jag vet inte när det började. Insikten om att jag inte levde mitt eget liv.

När jag satt ting 1992-1994 gav lagmannen, Gerdt Wikstrand, mig rådet att jobba med min självkänsla. Självkänsla? Vad var det?

Svaret fick jag först 1999 på kursen ”Våga växa” för Ulla Sturesson och Kjell Ekenstam. Den blev början till en resa som fortfarande pågår. Fortfarande tittar jag i mina anteckningar från kursen. Ibland har jag tänkt att jag skulle göra uppgifterna på nytt, ja – kanske även dela med mig av det fantastiska arbetsmaterialet här på bloggen.

Men ännu är det bara lösa tankar.

Just nu är det mesta lösa tankar – ja förutom odlingen då – och att jag faktiskt skriver.

Äntligen är jag tillbaka i det som jag älskade när jag var i 10 års åldern.