Falun – Berghauptmansgatan

Bergshauptmansgatan i Falun

Egentligen hade jag bara tänkt ta en kort promenad och äta frukost klockan 8. Men himlen var klarblå och jag bestämde mig för läsa på alla informationsskyltarna som finns utplacerade runt dagbrottet.

När jag var i Älvdalen i november insåg jag hur mycket Falun måste ha påverkat livet i Åsen. Då var det självklart för mig att jag skulle tillbringa några dagar här nästa gång jag besökte Dalarna. Men när jag gav mig iväg i går kändes det bara onödigt. Vad skulle jag i Falun att göra.

Så känner jag inte längre.

På biblioteket visade de sina småtryck – en helt fantastisk samling av gamla tidningsartiklar (mer om det i senare inlägg). Jag bor mitt i gamla Elsborg. Och informationsskyltarna fick mig få upp ögonen för vilken miljöförstöring som pågick här på 1600-talet.

Mer om det kan du läsa i den här länken och här. Nu är det dags för en dusch och frukost.