Ett nytt år

10991168_774219672660730_3295603608683213057_nVarje födelsedag är inledningen till ett nytt år, en möjlighet att gå nya vägar.

Mycket har förändrats i mitt liv, men fortfarande kan fragment från det som varit få mig att rasa. Hos psykologen antecknar jag klokskap som ska hjälpa mig i vardagen. I min skrivbok står det;

”Jag gjorde vad jag trodde var bäst då.”

”Vill gå min egen väg – men just nu finns inga mentorer – det är min egen väg”

”Det tar tid att trampa nya stigar”

”Släppa taget om det materiella”

”1. Acceptera det som varit

2. Trampa nya stigar

3. Hitta ett liv som passar mig”

”När du har bråttom tar ditt tillfrisknande längre tid”

”Du kan inte påskynda växterna i trädgården – lika lite kan du påskynda din läkningsprocess”

Mitt rörelsemönster är långsammare än någonsin. Gympapass och löpning har ersatts av yoga och cykling. Jag klarar mig utmärkt utan bil. I trädgården planterar jag körsbärsträd, rosor och kryddor. I mitt skrivrum ligger travar med böcker om svenskt 1600-tal. Hönsen älskar mig och känner igen mig på långt håll när jag kommer med rullebörar fyllda av våtarv och maskrosblad.

Jag är lycklig!

Det är dags att släppa det gamla.