Is

IMG_6790

Tid i tystnad. Visst händer det att jag läser inlägg på FB, men nu kopierar jag in länkar i ett speciellt dokument med rubriker som ledarskap, behov av handledare+ praktik, internationell juridik, SD:s påverkan på politiken, svensk arbetsmarknadspolitik, mod, entreprenörskap, hedersvåld, utanförskap.

Jag skriver inte, jag tänker inte – jag låter bara länkarna ligga där i dokumentet.

IMG_6791

Promenerar sakta längs den gamla bäckfåran där källorna får vattnet att rinna. Böjer mig ner och nyper en frusen nässla mellan tummen och pekfinger bara för att känna om de sticks när de är frusna. Funderar på hur man skulle kunna beskriva en frostnupen nässla.

Återigen flyr jag. På skrivbordet ligger ett brev från försäkringskassan om återbetalning av bostadsbidrag från 2014. Jag vet att jag borde göra en sammanställning av alla borgensåtaganden jag infriat för bolagen. Någonstans har jag för mig att man kan få skattereduktion. Men orken finns inte.

Eller jo, just nu finns orken – men jag vet att om jag tar tag i det jobbiga rasar jag ner igen. Vill bara njuta av den blå himlen, glitter i vitluddiga nässelblad.