Vilken stig går min vandring på?

”Annika Andebark! Vad är det för vänner du har på Facebook?! Kolla in den där GT! Han är den värsta hittills, men det finns fler exempel på väldigt intoleranta personer…
Börjar mer och mer undra över vem du är numer och vilken stig du har inlett din vandring på…”

Orden på FB får mig att läsa senaste tidens inlägg, de får mig att kolla GT:s vägg och de får mig att fundera.

På min FB-vägg finns många inlägg om integration. De spretar. När jag delar har jag ingen genomtänkt strategi. Ofta delar jag för min egen skull – för att jag någon gång i framtiden ska kunna gå tillbaka och reflektera. Vad hände egentligen? Eller för att få uppslag till något jag vill skriva. Det finns många paralleller till 1600-talets häxprocesser.

Jag söker skrivandets stig. För att följa den krävs mod och integritet.

Fortfarande är ”Hjälpa, miljö och kvalitet” mina ledord. För mig har ”miljö” blivit viktigast. Om jorden inte kan producera mat till en växande befolkning. Vad händer då?

Se den här tankeväckande filmen. 

Det är sällan jag kommenterar mina inlägg på FB. Det finns trådar med obehagliga rasistiska inlägg. Jag har funderat på att ta bort dem, men vad händer om vi bara blundar? Jag vill förstå varför det har blivit så här.

Det är som en potatisgryta. För att det inte ska koka över måste du antingen sänka värmen – eller ta av locket – helst både och.

Kan mina erfarenheter har ha lett in mig på en ny stig?

Nu byter jag ut FB mot bloggen. Jag stänger av alla nyhetsflöden. I en månad ska jag skriva av mig om det som varit. Jag vill lägga det bakom mig för att kunna börja ett nytt liv.

Det sägs att det tar 21 dagar att etablera nya vanor. Fram till den 4 mars ska jag inte dela något på FB, detoxa mig från internet.

Istället ska jag dela med mig av mina tankar och erfarenheter. Den som vill kommentera är välkommen att göra det här på sidan. Det ger mig tid att reflektera innan jag publicerar kommentaren.

2012 skulle jag ha träffat juristerna jag satt ting med 1992. Istället fick jag dropp på sjukhuset för min första urinvägsinfektion. Den 4 mars ska vi träffas.

Nya vanor: inget FB, tid att skriva, tid att bearbeta mina erfarenheter och ta reda på vart stigen leder. Återigen skriver jag för mig själv här på bloggen – men jag tar så klart gärna del av dina åsikter i form av kommentarer. Men här på bloggen är det jag som bestämmer – alltså kan jag välja att inte publicera de inlägg som jag tycker är rasistiska. Eller så kan jag vänta att publicera en kommentar tills dess att jag själv vet vad jag tycker.