Fåglarna sjunger vårsånger i Älvdalen

Älvdalen Jällan
Den blå dörren rakt fram går till Jällan. Där uppe brukar vi sitta och skriva. Trappan är brant, men har trappräcke. Det är på Jällan vi träffas tisdagen den 20 mars kl 18-20.

I dag blev det ingen morgonpromenad. Klockan 9.30 går bussen till Rot – och jag har så himla svårt med tider. Sover oroligt, vaknar till rädd att ha försovit mig. Så himla fånigt.

Stf Tre Björnar ÄlvdalenÄlskar det här huset. För varje år förbättrar Tini och Lennart detaljer. Detta är hemma för mig!

På Rots skans letar jag detaljer och inspiration till nedanstående scener. Vägen in i 1600-talet tar tid. Upplevelserna slumrar, blandas. Sedan handlar det bara om att skapa förutsättningar för att ”tanka ur” när flödet kommer.

Här på bloggen sparar jag inspiration tills jag kommer hit i maj/juni. Då ska Tini arrangera en Trolldomsmiddag i den gamla 1600-tals ladan i Stop – 350 år efter att Gullichs-Annas bror gifte sig i Loka.

På tisdag – den 20 mars kl 18 – hoppas jag inspirera fler att arrangera aktiviteter för att ge de oskyldigt anklagade upprättelse.

Scener jag söker inspiration till idag

Anna (januari 1669)

Länsman kommer in i sockenstugan och går sedan till Look-Anna (9 september 1668)

Gestalta tortyrredskapen (jungfrun) (9 september)

Länsman i prästgården (9 september 1668)