Susanne

En rå hjärtlighet och en vass hjärna. Så skulle jag beskriva Susanne. Redan från första stund beundrade jag hennes allmänbildning. Beläst är hon som få. Skriver helt underbara berättelser.

När vi träffades här i maj 2014 skrev hon på en ungdomsfantasy under namnet Månhäxorna. Redan då kändes hon som en etablerad författare. Sedan hösten 2016 har Susanne gått över till att skriva vuxenromaner och håller nu på att lägga sista handen på en komisk feel-good-roman med den lovande titeln ”Mannen som hyrde en familj”. När hon läst ur den för oss på retreaten har vi alla legat platta i sofforna av skratt. På nätterna kan man ibland hitta Susanne ensam med en väska full med knark i Rinkeby. Hon jobbar nämligen som nattsjuksköterska inom Asih (avancerad sjukvård i hemmet) och tar hand om svårt sjuka patienter över stora delar av Stockholm. Hon tycker att det är det bästa jobbet som finns och hämtar både karaktärer och miljöer från sitt arbete som för henne till både de lyxigaste villorna och de fattigaste hyreslägenheterna.

Tack Susanne för alla popcorn, saffransostkakor och ketobollar du bjudit på. Men allra mest tack för alla ärliga uttalanden du har gjort, din klokhet och att du alltid har tid att lyssna.

Du har betytt otroligt mycket för mitt tillfrisknande.

På nätterna kan man ibland hitta Susanne Österdahl Brijker ensam med en väska full med knark i Rinkeby. Hon jobbar som nattsjuksköterska inom Asih (avancerad sjukvård i hemmet) och tar hand om svårt sjuka patienter över stora delar av Stockholm. Hon tycker att det är det bästa jobbet som finns och hämtar både karaktärer och miljöer från sitt arbete som för henne till både de lyxigaste villorna och de fattigaste hyreslägenheterna.