Onödig oro

Söndagens cykling jagade bort oron. Dagen började jag med att ringa Hudmottagningen i Malmö. Den som svarade kunde öppna min journal.

”Det står att det är ett tunt melanom. De nationella riktlinjerna om att ta bort mer hud har utformats som en ren säkerhet.”

På dagens to-do-list står att ringa läkaren skrev remissen om att ta bort födelsemärket. Troligen är det hon som ska skicka remiss till koordinatorn.

Någon kontroll av inre organ görs inte enligt de nationella riktlinjerna. Som tur är har jag redan en läkartid bokad i morgon via min privata sjukförsäkring. Då ska jag ta upp oron för smärtor i rygg och knä.

Kanske är det min utbrända hjärna som spökat i det här. Men jag har verkligen haft dödsångest sedan telefonsamtalet i torsdags. Tårarna har runnit och jag har inte kunnat sova.

Eftersom jag inte visste något om Malignt melanom googlade jag så klart. Det jag fick upp var att det var en väldigt aggressiv cancerform. Så klart blir kommer oron och varenda krämpa i kroppen kan ju vara celler som spritt sig.

Förslag till sjukvården

Ta fram en informationssida för ”tunna melanom”. När ni meddelat patienten att det var malinomceller i ett borttaget födelsemärke – skicka länk till sidan. Med telefonsamtalet kommer oron – och sökandet efter information. Min hjärna föreställde sig det värsta, ställde in sig på att jag hade tre månader kvar att leva. Det har gått mindre än fyra dygn sedan telefonsamtalet – och jag har hunnit tänka sååå många tankar.

To-do-list

Daglig meditation där indianhövdingen skickar ut sina spejare att leta efter malinomceller i kroppen. Hittar de något misstänkt eggas de till anfall.

Måndag: ring Kerstin Öhrsmark

Tisdag: Läkarbesök via privat sjukförsäkring. Se till att kroppssmärtor utreds

Onsdag: TRÄDGÅRDS-NJUTNING

Torsdag: Besök hos husläkare. Resan-Meditation.

Fredag: Psykologen

Kostomläggning

Börja dagen med bikarbonat.

Ersätt turkisk yoghurt med soyghurt

Lunch: raw food-drink med massor av nyttigheter/vegetariskt

Kväll: raw-food