Jagar bort tankarna på döden

Ägnade förmiddagen åt att testa elcyklar med ett gäng härliga människor.

Fattar ni hur värdefulla era kommentarer är för mig just nu?

Jag behöver all pepp i världen för att jaga bort de svarta tankarna.

Dagens ros går till Maria Åkesdotter.

Alchymist – en av mina favoritrosor.

Annika: ”Tack, så värdefullt att höra!!! Som ett mantra upprepar orden att allt var borta och att resten är rutinkontroller. Ändå smyger sig ovissheten in. Det har funnits cancerceller i din kropp. Har de spridit sig.”

Maria: ”Ja det var en tuff period förfärliga tankar. All styrka och kärlek till dig!

Annika: ”Åh – tack – att få bekräftat hur jobbig oron är var fantastiskt!!!! Känner mig så tramsig som har all denna oro när kirurgen sa att de skurit bort allt. Ändå är tankarna på döden ständigt närvarande. Vet ju hur snabbt Malignt Melanom kan sprida sig. Om det finns något kvar kan det ju ha spridit sig hur mycket som helst. Och ändå – så får jag ju bara inte tänka!!!”

Maria: ”ja av ngn anledning har de svarta tankarna förtur. Att vända skutan är inte det lättaste men ett måste. Det är så lätt att säga så svårt att få till. Kämpa på! Och prata med Iris Rönnqvist hon är av en expert på området. ”

Årets vackraste dag! Vi valde att närmaste vägen till Söderåsen. (180429)

I förmiddag provcyklade jag med nio personer upp till Stenestad. Helt underbart! Inte en sekund hann de svarta tankarna ifatt mig. Tjejerna som vunnit var såå tacksamma! Nu har jag fått beställning på ytterligare en provcykling som ska bli en födelsedagspresent. Ja, arrangemanget var så uppskattat att vi kommer lotta ut ytterligare provcyklingar.

Nu ska jag ut och plocka nässlor, kirskål, våtarv och annat gott. Om det finns någon dj-a cancercell kvar så ska jag svälta ut den!

Länkar

Samtalet från kirurgen (sedan är det bara att klicka vidare till nästa.). 

10 svar på ”Jagar bort tankarna på döden”

 1. Det bra svält ut dessa elaka celler. Det låter både nyttigt och gott.

  1. Ja, i slutändan var kanske kirurgens telefonsamtal väldigt bra. Jag övergick snabbt till annan kost.

   Tänkte att jag lika bra kunde göra dieten klimatsmart när trädgården är full av kirskål, nässlor och våtarv.

   Tack för ditt engagemang!

 2. Lena Mikker skriver:

  Ryser lite nu.
  Hade en dröm/föraning om döden i natt. Om en äldre närstående som gick bort. När jag ”känner på mig” får föraningar så är tidsramen tre månader.
  Första gången om döden. Hoppas inte detta inträffar!

  Jag har fyllt 61 år, och funderar ibland på att röja bort allt onödigt. För att underlätta för min son när jag går bort.
  Man vet aldrig??!!

  Har jag missat nåt i bloggen där du skriver om döden?

  Önskar Dig en fin pingst helg ☀
  Kram från Lena

  1. Hej Lena,

   Jag tog bort ett födelsemärke och fick i torsdags besked att födelsemärket innehöll Malignt Melanom. Även om kirurgen sa att allt var borttaget (vad man kunde se) så finns så klart oron där. Och jag har för vana att skriva av mig …

   Önskar dig också en fin pingsthelg.

 3. Ann-Christin Hansson skriver:

  Att du kommer ihåg namnen på alla vackra växter! Imponerande?
  Jag är övertygad om att det vi äter, dricker och matar våra kroppar med är något av det absolut viktigaste för vårt mående! Så du gör garanterat helt rätt som lagt om kosten, heja dig!???

  1. 🙂 Sa till Mannen i mitt liv att du blivit en av de viktiga personerna i mitt liv för dina peppande kommentarer! Stort tack!

   Växtnamn har jag fått lära sedan barnsben när jag gallrade betor med far. När barnens far gick på Alnarp skulle de göra herbarium och lära namn på latin. Sedan dess sitter även några latinska namn på ”ogräs”. Har alltid varit intresserad av ätbara växter – men i skolan begränsades det till nässelsoppa på friluftsdagar. Nu kommer alla inhämtade kunskaper väl till pass. Finns massor av nyttigheter ute i naturen.

   Vi äter dagligen fem torkade rönnbär. I soppan och frukostflingorna lägger jag torkade nässlor och fläderblom. Frysen är proppfull av bär – bland annat vilda björnbär.

   Gröna drinkar är väl var väl inte jätteattraktivt – men kan de ta död på cancerceller … tja … då går de ner. Nu fullt fokus på att drinkarna.

 4. Ann-Christin Hansson skriver:

  Vad roligt med cykelarrangemang! Är det månne något du har planer på att utveckla?? Det skulle nig uppskattas?

  1. Haha – nej – jag hade inte planerat att utveckla det. Egentligen skulle Naturskyddsföreningen Söderåsen haft en cykelrunda den 19/5 – men Kurt fick förhinder. Eftersom jag redan var inställd på att cykla med en grupp kom jag på att lotta ut det på Cykelaffärens FB sida.

   Responsen var så positiv att jag lovat ha ytterligare utlottningar.

   En av deltagarna igår bokade en likadan runda som present till sina svärföräldrar. 🙂

 5. Kära Annika
  Enligt näringsläran, som jag pluggar just nu, avskyr cancerceller socker och sur/basisk miljö. Min rekommendation är att fixa basen i din kropp och skippa allt socker och sötningsmedel somt tyvärr finns i mycket mat. Hör av dig då berättar jag mer. Varma hälsningar Monica

  1. Stort tack!

   Jag skippade allt socker/sötningsmedel direkt läkaren ringt. Av Iris Rönnqvist fick jag rådet att börja dagen med en tesked bikarbonat i ett glas vatten.

   Jag hör av mig!

Kommentarer är stängda.