Lämna det gamla

Wivecka Rosén på Carpenaturam

Så då var det avklippt. Det gamla lämnat för att ge plats för något nytt.

Egentligen trivdes jag bättre i långt hår – men kort är så mycket mer praktiskt – särskilt när vi är iväg och cyklar en längre tid.

Det speciella med Wivecka (förutom att hon är ekofrisör) är att man kan börja klippningen med en massage. Hon borstar igenom håret, håller mitt huvud i sina händer och ber mig ta ett djupt andetag. Sedan är det som om jag försvinner in i musiken. Hur hon masserar eller vad hon gör kommer jag aldrig ihåg. Jag tror att hon även masserar axlarna.

Efteråt flyttar jag mig bort till hårtvätten. Eftersom jag får klåda i öronen av vatten sätter jag i öronproppar och stannar kvar i bubblan.

Väl tillbaka i frisörstolen finns den avslappnade känslan kvar. Samtalen handlar ofta om ekologisk mat och hälsa. Den här gången tipsade hon mig om smoothie.

Och nej, det här inlägget är inte sponsrat – inte ens någon rabatt på klippningen. Tänker att det är bäst att vara tydlig nu när jag är medlem i Influencers of Sweden.

Frisörer

Helst vill jag gå till samma frisör år efter år.

I många år klippte jag mig hos Caroline i Simrishamn. Hon var så populär att man var tvungen att boka en ny tid när man var och blev klippt annars kom man ur rullorna. Ibland bokade jag två nya tider för att vara säker.

Så småningom blev det för komplicerat. När det öppnade en frisersalong två hus bort i Hammenhög började jag klippa mig hos en ny Caroline. Det var hon som började plocka och färga mina fransar och ögonbryn.

När jag lämnade Hammenhög hittade jag Wivecka via en skrift om ekologiska företag. Där har jag klipp mig sedan dess.

Idag träffar jag inte så många människor – därför vill jag att de jag träffar ska tillföra mig något. Diskussionerna med Wivecka är alltid intressanta.