Örkelljunga – Östra Ljungby 32 kilometer

Det finns vägar vi kan cykla hur ofta som helst utan att tröttna. Vägen mellan Hjelmsjö och Vedby är en sådan sträcka. Enligt den nya kartan (där två centimeter motsvarar en kilometer) skulle vi kunna svänga in i Hilarap och cykla via Penarp till Östra Ljungby.

One of our favourite ways goes from Hjelmsjö to Vedby. Almost no cars, beautiful views and nice hilly.

Någon väg till Penarp hittade vi inte. Istället svängde vi av vid skylten mot Gyllsjö och fick härliga, lagom kuperade asfaltvägar som förde oss förbi Penarp och ut vid träindustrin söder om Stidsvig. Vi cyklade en liten bit norrut och svängde in på en ny liten väg som gick över Övarp och sedan Östra Ljungby.

Inte en moln på himlen och jag var så tacksam att vi valde en cykeltur med mycket skuggande skog.

There are plenty of small ways like this around Örkelljunga. We took the way to Gyllsjö and found new asphalt ways to Östra Ljungby. It was a lovely tour – particularly the shadow. This is the warmest summer in Sweden … ever …

Här hittar du mer om cyklingen den 15 juli 2018