Hej Augusti!

Björnbär

Med en trädgård finns alltid något att göra. Det svåra är bara att komma ihåg vad det är som ska göras. Bloggen får bli min kom-ihåg-lista.

Hur många gånger har jag inte kollat tidpunkten för att klippa ner hallonen, men alltid vid fel tillfälle. Numera lägger jag in det i de förberedda blogginläggen. Så himla smidigt att gå tillbaka och kolla när det blir tid över för trädgårdsarbete.

I år är allt så tidigt. Sommarhallonen har jag redan beskurit. Snart är plommonen slut och jag kan börja beskära plommonträden.

Att göra i augusti

  1. Så sen spenat
  2. Beskär fruktträd
  3. Beskär sommarhallon direkt efter skörd genom att klippa bort alla fjolårsskott jämna med marken (de som gett skörd och nu är torra). Gallra sedan årsskotten (som är ljusare och saftiga) så att omkring tio kraftiga skott per löpmeter blir kvar.
  4. Plantera jordgubbar
  5. Beskär hallonbuskar när de slutat ge frukt
  6. Höstgödsla perenner

zucchini bönor tomat skörd

Vår bästa tomat heter ’Favorita’. Tomaterna vid söderväggen gav mycket bättre skörd än de i växthuset.
Tomatplantorna (180818) i söder börjar se tråkiga ut. De har gett massor av tomater. Droppbevattningen har gjort det enkelt att vattna tre gånger om dagen.

 

Röd Gravenstein sägs vara äpplenas Rolls Royce. Även det härstammar från Danmark och är omkring 300 år gammalt.
Clara Friis är en dansk päronsort från 1800-talet. De är först ut bland våra päron.

 

Skörd från Naturens skafferi

  1. Björnbär
Nu finns det massor av vilda björnbär. Vi har låtit själsvånda björnbär växa till snår. Visserligen har de taggar – men så mycket godare än de framföräldade.