Tillbakablick juli

God morgon,

Natten mellan lördagen och söndagen regnade det tio millimeter. Förutom två en-milimetersskurar hade vi inte fått något regn sedan midsommarafton.

Gyllebo-Annikas inlägg om den regniga sommaren 2017 inspirerade mig att börja med månadssammanfattningar. Förhoppningsvis kommer de utvecklas efterhand.

Danmark

Cykelturer

1 juli – Klitterhus – Båstad: 68 kilometer

7-8 juli – Danmark: 97 kilometer

15 juli – Östra Ljungby – Örkelljunga: 62,5 kilometer

22 juli – Söderåsen: 65 kilometer

 

Vädret

Jag tror det varit sol varenda dag i juli. Rönnbären skiftar redan i rött. I Blekinge var flera träd helt intorkade. Natten mellan den 28 och 29 juli regnade det tio millimeter. Det är månadens enda regn förutom två små skurar á en millimeter.

Skogsbränderna har härjat i hela Sverige. Det råder eldningsförbud. Många är de värmerekord som slagits denna sommar.

Skördarna är katastrofala. På det första fältet som tröskades här på gården motsvarade skörden 30% av en normalskörd. De valde att använda en stor del av grödan till balar.

Ändå är det många som inte ser sambandet mellan miljöförstöringen och det extrema klimatet. 

Det har varit svårt att hinna med i trädgården. Körsbären mognade redan i början av juli. Vinbär och krusbär var klara i mitten av juli. Hittills har vi plockat fyra olika sorters plommon – nu är det bara ett träd kvar som inte mognat.

 

Lunch som inte göder cancerceller; hummus och grönsaker, smoothie på ogräs och annat gott, sköljer mixern i vatten som jag dricker.

Maten

En dag i veckan blir det smoothie till lunch. (Jag tröttnade när jag åt det varje dag.) Efter beskedet att det inte fanns några melanom-celler i säkerhetsområdet de skurit bort återgick jag till att äta gluten – men min mage protesterade. Därför har jag valt att även fortsättningsvis äta glutenfritt. Knäckebröd utan socker var svårt att hitta. Nu har jag mitt eget recept som är superenkelt att baka. 

Pyttelite bacon har min mage klarat av när vi bott på hotell. Även köttfärssåsen på skrivkursen fungerade. Däremot blev jag riktigt dålig igår efter att ha ätit revben. Vi får se om jag vågar testa kött igen. Utan kött känner jag mig mycket ”lättare” i kroppen. Så kanske fortsätter jag att utesluta helt kött ur kosten.

Skrivande

Fram till den 26 juli skrev jag bara på bloggen. Dottern och jag omarbetar mina kanaler i sociala medier. Den här bloggen började som en advokatblogg. Det har varit så svårt att släppa taget.

På skrivkursen för Kim Kimselius påbörjade jag en novell som ska vara klar den 1 november 2018 för att komma med i novellantologin ”Historiens vingslag runt Färgargården”. Jag kommer köpa tio exemplar som kommer kosta 120 kr/styck. Det är lockande att kontakta bokhandlare och erbjuda mig komma dit och berätta om trolldomsprocesserna samt signera novellantologin. Kursen för Kim har gjort mig sugen på att komma igång med Författarlivet.

Här kan du läsa mer om skrivkursen för Kim Kimselius den 26-29 juli.

Marit-manuskriptet är utskrivet på papper. På söndag åker jag på skrivkurs till Capellagården. Det blir kick-off för omarbetning av manuset.

 

Första bilden med nya kameran – Canon Powershot G7x Mark II

Sociala medier

Under juli har jag ägnat mycket tid åt sociala medier. Dels håller jag och Dottern på att hitta rutiner när det gäller vLoggarna. Att få det att funka med både GoPro, mobil och kamera är inte heller enkelt.

Det har hänt tre fantastiska saker den här månaden. Först att jag hittade sustainable influencers. Wow – vilken kick det gav att hitta fler som tänker som jag. 

Sedan investerade vi i en ny kamera. Vilka bilder den tar. Systemkamera har nog aldrig varit min grej. Vi testar ett tag till – sedan kanske vi säljer systemkameran.

Äntligen kom jag på ett namn till hemsidan om trolldomsprocesserna. Trollkona.se – en första version av sidan finns uppe nu. Det är en hel del arbete kvar att göra.

 

Månadens bästa

Träningspassen över Söderåsen

Månadens sämsta

Har dåligt samvete för min konsumtion. På rean hittade jag en klänning som jag bara älskade. Den kommer funka till alla sammanhang. Sedan har vi investerat i kamera, hårddiskar och andra tekniska prylar för att jag ska få ordning på säkerhetskopior och annat tekniskt.

Månadens lärdom

Oj, så mycket vatten vi slösar. Nu har jag en spann i vasken och en balja i duschen. Varenda droppe återanvänds.

Och så måste jag dricka mer vatten i värmen!

Sven cykel cykla träningspass

 

Mål för augusti

Hitta och behålla lugnet. Begränsa tiden i sociala medier. Särskilt på FB har jag en tendens att slösurfa medan tiden försvinner.

Långsiktigt mål

Bli en konfliktfri zon.

Tacksamhet

Oron för cancer är borta! Kontakten med barnen är bättre än någonsin. Mannen i mitt liv får mig att känna mig oändligt älskad varje dag.