Testar Canon Powershot G7 x Mark II

Den här spenaten växer och växer när man klipper ner den. Lite tjockare blad än vanlig spenat – men ska innehålla samma näringsämnen.

I april började vi vLogga med iPhonen. ”Fram till juli håller vi på – sedan utvärderar vi. Tycker vi att det funkar investerar vi i bättre utrusning då”, bestämde vi.

Filmerna om elcyklar har helt klart gått bäst. Det gjorde det redan innan vi köpt reklam på dem. 2.481 visningar har en av de tre filmerna om elcyklar.

I cykelaffären hänvisar många till att de sett filmerna.

Jag vill visa hur härligt det är att cykla – särskilt nedförsbackarna som ger den där adrenalinkicken. Att rulla nerför med mobilen i näven är inte att tänka på. Därför skaffade vi en gopro 5 i juni.

Här hittar du vår första film med go pron. 

Dottern var inte alls nöjd med resultatet. Kass ljud och bilden … Nej, hon tyckte vi skulle lämna den. Men jag gillade det lilla formatet, möjligheten att ha den på styret och framförallt att den är så tålig. När jag dessutom lyckades koppla ihop den med mobilen var jag såld. Däremot är det helt hopplöst att ladda upp filmer. Tar evigheters evigheter.

”Bag längan” prioriterar vi perenna grönsaker som kronärtskocka och sparris.

Dottern har fortsatt beklaga sig över den dåliga kvaliteten. I influencersnätverket fanns många trådar om kameror och jag läste varenda en. Det som avgjorde var Teknikfiks film.

Här hittar du länken (fattar inte varför jag inte får in alla filmer snyggt – får kolla på det)

Jag skrev till Elin och frågade om hon var nöjd med kameran och fick följande svar.

Jo men jag har använt den rätt mycket för att filma! Även för att fota, tycker den är himla smidig. Och för vloggar tycker jag ljudet duger bra (kolla t ex mina vloggar från IFA Berlin på youtube). 

 

Alltså man kan såklart lika gärna filma med en nyare smartphone, de har oftast bättre ljud också. Men tycker denna kameran fotar bättre och är så smidig att ha i väskan. Gillar inte att ”låsa upp” mobilen med att filma just för vloggar plus drar ju mycket batteri.

Bi och humlor älskar bolltistlarna som växer under fruktträden.

Så nu finns utrustningen på plats. Bara att lära mig använda den. Här är de första bilderna. Det är skönt med Canon – för den tekniken är jag van vid. Allt det här med dropbox, iCloud och go pron stressar mig. Idag vaknade jag tidigt. På mobilen läser jag om nytt värmerekord i Helsingborg – 32,6 grader – det högst uppmätta någonsin. Tågen mellan Helsingborg och Ängelholm fick ställas in eftersom det blev solkurvor på spåren som inte kunde åtgärdas dagtid på grund av värmen. Det har brunnit på Söderåsen. Det är totalt grillningsförbud i Skåne – även på egna gårdar.

Halldor Stolt, nationell samordnare på MSB, säger så här till SVT:

Vi har aldrig varit i den här situationen. Sedan maj har vi haft såhär torrt och vi har brandindexvärden som är mycket högre än vad vi någonsin har uppmätt. Det är medelhavsklimat här nu, säger han.

Vad kan hända om det fortsätter såhär?

– Att vi får nya storbränder där konsekvenserna blir väldigt allvarliga för samhället, tillägger han.

I trädgården har jag nu gett upp ytterligare växter. Några av de nyplanterade fruktträden offras. Nyplanterade perenner och frösådd offrade jag redan för några veckor sedan. Då tyckte jag att jag prioriterade hårt. Det gör mig ont att se växterna dö.

Och så kommer det dåliga samvetet för att jag köpt prylar, men i det här perspektivet blir vårt vLoggande viktigare än någonsin. Förhoppningsvis kan vi inspirera fler till klimatsmarta upplevelser.

Idag tar min uttröttade hjärna paus från allt teknikstrul och klimatoro. Fyra dagars skrivande i Eringsboda för Kim Kimselius. Det lär finnas en badsjö – här ska simmas!

Första bilden med nya kameran – Canon Powershot G7x Mark II. Solrosorna är helt otroliga. De står i knopp fastän de inte fått något vatten. Visserligen har de hård konkurrens av Svinmålla – men den tänker jag skörda och baka fröknäcke av.

Här kan du läsa mer om min klimatoro. 

Skräpplockardag den 29 juli 2018