#skräpplockning180729

We have our Thuesday training over the Söderåsen. Everything is so early this year – regarding the hot weather.

Sommarkvällarna är verkligen härliga. Även om det är varmt är träningsrundan över Söderåsen en njutning. Längs vägkanten ligger burkar, cigarettpaket, kaffemuggar. Det har hänt att vi använt våra söndagsrundor till att samla skräp – men det är så mycket att det knappast är lönt att sätta sig på sadeln mellan stoppen.

We live on a farm. They already harvest everything. Less than 40% of the normal harvest.

Idag noterar vi i ögonvrån att det ligger nya soppåsar längs vägkanten. Flera stycken. Vita, välfyllda. Bara kastade intill vägen mitt uppe på åsen. Hur tänker nedskräparna? Tänker de alls?

Jag har haft många tankar om hur man ska få fler att uppmärksamma problemet, men ensam är inte stark. Därför är jag så glad att jag hittat gruppen sustainable influencers. Nu är jag inte längre ensam om att bry mig.

Sven cykel cykla träningspass
We saw new garbage along the way. How do that person thinking? ”I take all my garbage in bags, drive to the wood and there I put the garbage. Perhaps some animal will eat it?” It must be some of the most stupid person in the world. Or person who smoke. ”Oh, some butts here don’t matter.”

För några dagar sedan diskuterades den klimatångest vi känner över skogsbränderna. Bränderna är bara ett symptom på något som är väldigt väldigt fel. Det här varnade Johan Rockström för redan 2015 när han sommarpratade.

Vad kan vi göra?

Någon kom på att vi kunde ha en manifestation – något där alla kan bidra och visa att vi bryr oss om miljön. Från ord till handling var vägen inte lång. I går hade Tess Waltenburg skapat ett evenemang och gjort en bild som nu delas i sociala medier.

Det är superenkelt att vara med – jag kopierar in texten nedan.

In Sweden serval forest burning regarding to the drought. I’m so glad that I found the group sustainable influencers. There we discuss our climate anxiety. What can we do? As a magnifestation we will pick garbage on Sunday and share our pictures in social media. Hope you will enjoy us.

Mellan 10-21 vill vi att ni bombar med bilder, videos, beskrivningar om er skräpplockning så att fler nappar på det här! Ju större vi gör det till ju fler kommer hänga med.

Så ut med hunden, familjen, kompisarna och plocka upp det ni ser på marken! Glöm inte påsar och uppmana alla att följa med

Använd hashtaggsen #sustainableinfluencers #skräpplockning180729#skräponad #plogging och lägg gärna upp det på vår facebooksida eller instagram genom att tagga oss i bilderna så vi kan sprida vidare.

Sprid vidare på er facebook, twitter, instagram, bloggar och alla andra tänkbara kanaler så gör vi skillnad tillsammans

 

Länkar till tidigare inlägg om miljön

21 juli 2018 – Moder jord och Människan – länkar om klimatkrisen

16 juni 2018 – om kommunikationer

10 juni 2018 – hur du kan investera klimatsmart

9 juni 2018 – prylberget

Här hittar du fler inlägg om miljö