Barsebäcks hamnkrog

Fiskrestaruang fiskrestaurang

Jag blir helt lycklig när vi hittar ställen som det här! Utsikt över guppande båtar, inga turister och en genomtänkt inredning. Att det inte finns så mycket att välja på är bara skönt!

Veckans fångst – valet är givet!

Vi brukar beställa in förrätt – men det märkliga här är att om vi beställer in en räkmacka kommer vi få den samtidigt med den varma maten eftersom vi är här på lunchen. Märkligt – men vi avstår från förrätten och går direkt på Veckans fångst – Hälleflundra. Så gott och vilka rena smaker! En perfekt tillagad fisk och ovanpå det färsk riven pepparrot och chillikryddad fänkål.

Det händer att jag gör undantag och äter raffinerat socker. Eftersom vi inte beställde förrätt fanns det utrymme till dessert.

Det här undantaget ångrade jag inte. Sockertäcket på bruléen var härligt krispigt. Kombinationen vinkokta rabarber gifte sig med krämen av vit choklad.

Härliga stolar, fantastisk utsikt – ja, då vill man bara stanna kvar i evigheter. Vi satt kvar en bra stund och iakttog de andra gästernas meny. Köket verkade vara extremt snabba. Räkmackor och fish & chips levererades ut i en rasande fart.

Barsebäcks hamnkrog är ett ställe att återvända till. Det enda tråkiga var cykelvägarna hit. Nu ska kartorna studeras – kanske vi kan hitta någon roligare cykelväg.

Länkar

Cyklingen den 19 augusti 2018

Barsebäcks hamnkrog – öppet september ut

Tripadvisor (här var omdömena inte lika bra)