#Cykelinfluencer 2

(Detta inlägg har tidigare publicerats men jag publicerar det igen efter uppdateringar.)
Annika
Nya perspektiv

När jag var hos psykologen för tre veckor sedan kom insikten till mig.

Jag är värdefull bara genom att finnas

Aldrig i hela mitt liv har jag haft den känslan. Det är som om jag behövt prestera för att vara ok. Då är det svårt att känna förnöjsamhet.

Hur fick jag då den insikten? Jo, det var genom klimatklubben.se. När jag såg diskussionen i trådarna insåg jag att det sätt vi lever på är så främmande för andra. Bara genom att dela med mig av vårt sätt att leva kan jag inspirera andra till att leva mer klimatsmart.

Det fick mig att se på sociala medier med nya glasögon. När jag sedan läste Johanna Nilssons inlägg på instagram där hon citerat Maria Soxbo fanns plötsligt visionen där. Det är dags att satsa på att bli en influencer. Visst vill jag skriva också (inte bara på sociala medier) – men då handlar det om att skapa utrymme för skrivandet.

Hur gör man utrymme för sina drömmar?

Bästa inspirationskällan är Dorotea Pettersson som jag följer på instagram. Hon arrangerar kurser i planering – men egentligen är jag väldigt bra på det – om jag bara vågar planera igen.

Den här planeringen är annorlunda. Den har fokus på mina må-bra-grejor. (Japp – här står Malin Lundskog för ständiga påminnelser. Om du inte redan gör det – följ hennes insta-kanal. Där får du allt pepp du behöver. Hon och Dorotea är varandras motsatser på sätt och vis – och jag behöver båda.)

Planering

Dagligen

Morgonpromenad (och tanka dagsljus om jag inte gör Ashtangayoga, simmar eller cyklar)

Kolla nyheter på börsen (mån-fre)

Trädgårdstimmar varje eftermiddag (må-fre, men vintertid ersätts de ibland av cykling)

Kvällsövningar – strech-yoga eller sit-ups

Varje vecka

Baka fröknäcke, blanda ingefärshonung, koka en omgång vegetarisk soppa på ”rester” (vintertid)

Varje månad

En cykelweekend med övernattning (som blir vLogg), sammanfattning av månaden och en ”to-do-list” för trädgården.

Tre – fyra gånger om året

Skrivretreat i Älvdalen (mars, september, november)

Två gånger om året

Längre cykelresor (oktober, januari-februari) (som blir upp till tre vLoggar)

Måndagar

Mötesdag.

Eventuellt blogginlägg om helgens cykling. Annars blogginlägg om platser vi vill besöka eller trädgårdar.

Tisdagar

Förmiddagen – mötesdag. Eftermiddagen cykling.

Blogginlägg om hållbarhet: klimatsmart mat, vilda ätbara växter, garderoben. Kan jag göra något av att dela tips här?

Onsdagar

Förbereda blogginlägg, skriva inlägg till cyklat.se, trollkona.se. Plocka veckans bukett.

Blogginlägg om influencerrollen #cykelinfluencer – finns något att berätta om utvecklingen av cyklat.se?

Torsdagar

Ashtangayoga ev även massage (men då kan jag inte cykla på kvällen). Cykling på kvällen.

Blogginlägg om investeringar #klimatsmartainvesteringar – kan vara inlägg från gästbloggare. Kul om jag klarar att göra ett i veckan.

Fredagar

Tid för romanprojektet

Blogginlägg om tacksamhet #grownnotflown och veckans blomster från natur och trädgård

Lördagar

Tid för romanprojektet – simma

Tidsinställda blogginlägg med hänvisning till cyklat.se.

Söndagar

Cykla – blogginlägg på kvällen.

Fågelräddaren är min skyddsängel. Hur många gånger han räddat mitt liv kan jag inte längre räkna. Med honom är jag trygg.

Kanaler i sociala medier

Bloggen – www.andebark.se

Här finns massor att läsa och länka till. Detta är ett klimatsmart sätt att sprida information (istället för att trycka böcker och tidskrifter). Ett projekt blir att strukturera upp bloggen så att det blir lättare att hitta bland allt material. (Klarar jag daglig uppdatering?)

Hemsidan www.trollkona.se

Här kan du läsa mer om bakgrunden till trolldomskrisen, fakta om de inblandade, hur juridiken fungerade och en massa annat. Fortfarande är det en hel del länkar till min blogg – men det blir bättre efterhand.

Hemsidan www.cyklat.se

Målet är ett inlägg varje lördag. På sikt hoppas jag att vi hittar ett plug-in så att månaden kan avslutas med alla bilder som hashtaggats med #cyklat_se den gångna månaden. Då får vi in massor av cykeltips från hela Sverige.

Upplevelser i säsong vore väl ett bra tema.

Den första lördagen i månaden tänker jag tipsa om vad vi planerar att göra eller vad vi gjorde för ett år sedan. Därefter blir det inlägg på tema sova, äta, uppleva. (Här kan du läsa tidigare tankar kring cyklat.se.)

Älvdalen trolldomsprocesser
Foto: Håkan Olsén

Facebook

Mitt privata FB-konto använder jag inte så mycket längre (det verkar inte som om någon läser det jag skriver där). Däremot är jag aktiv i olika grupper.

Nordiska trolldomsprocesser

Här delar jag inlägg om trolldomskrisen. Visionen är att hitta andra som är intresserade av trolldomsprocesser i Norden för att inte bara ha fokus på Älvdalen.

Klimatsmarta investeringar

En ny grupp där jag delar mina blogginlägg om investeringar och förhoppningsvis skapar en bra dialog. Jag hoppas att fler bloggare, poddare och youtubers ska hitta hit och dela sina inlägg för att sprida kunskap.

Sustainable Superheros – We who strive for a more sustainable live

Målsättningen är att dela med mig av hållbara tips och cykelinspiration en gång i veckan

Jönssons cykelaffär

Här ansvarar jag för uppdateringar av FB-sidan

Influencersnätverk

Influencers of Sweden

Sustainable influencers

Mogna bloggare

Författarnätverk

Genusmedveten text

Bästa peppet när jag är mitt i skrivandet

Författare på Facebook

Historiska romanförfattares gille

Klimatnätverk

Klimatklubben.se

Vilda ätliga växter

Cykelnätverk

Cyklistbubblan – för oss som cyklar

Elcykelhojen

Annika Andebark

Youtube

vLoggen andebark

 

Instagram andebark_cykelinfluencer

Naturbilder med cyklar – flödesskriver morgonens tankar

Instastories – allt möjligt som jag skriver om på bloggen

Höjdpunkter – jo, jag vet att man kan använda kanvas – men så länge jag inte bestämt vilka punkter jag ska ha med är det svårt

IGTV – här har jag lagt korta klipp från cykelturer när vi inte vLoggat och planering. Egentligen vet jag inte vad jag ska använda det till

Klädkod advokatbyrå

LinkedIn

Men där är jag aldrig …

Vilken röra!

När jag lägger till mina olika profilbilder ser jag vad olika intryck de ger.

Vad vill jag med min närvaro i sociala media? Det har ju ändrats en hel del sedan 2009 när jag gick med i FB.

Dags att städa ut och fokusera på det som är viktigt.

Hur gör du för att begränsa tiden i sociala media?

Just nu är det instagram och Klimatklubben.se som stjäl min tid. Här funderar jag på hur jag ska begränsa mig för att skapa mer utrymme för skapande.

Här hittar du tidigare blogginlägg om min väg till att bli cykelinfluencer. (Du kan även klicka på CYKELINFLUENCER ovanför rubriken.)