Reflektioner över 2018 och en julig sallad

December är tid för summering och eftertanke.

Till sommaren fyller jag femtio. Kanske blev inte livet som jag hade drömt om. Ibland är det som den där texten ”Guldet blev till sand …”

I oktober planterade jag åtta nya amaryllislökar och planterade om förra årets amaryllislökar som fått växa utomhus.

Det enda vi kan göra något åt är nuet – och genom besluten vi tar i nuet påverkar vi framtiden.

Vi tog in de första i värmen i slutet av oktober. Sedan några veckor har de blommat. Förra helgen satte jag in två nya.

Året som gått, hur ser jag på det?

Jag är nöjd med mina månadssammanfattningar här på bloggen och våra cykelbloggar. Det känns som om jag har hittat en ton för att kommunicera cyklingen. De senaste veckorna har det dock inte blivit så mycket skrivit. Bilderna är inte lika fina när det är regngrått.

Jag är även stolt över inläggen om Klimatsmarta investeringar. De är en del av mitt arbete för klimatet.

Runt gården finns tall, gran och slånbär med lavar. Du måste ha markägarens tillstånd för att klippa av grenar.

Vad vill jag skriva om 2019?

När jag såg intervjun med retorikprofessorn Maria Wolrath Söderberg insåg jag att inför 2019 vill jag dela med mig er av vad vi gör för miljön.

Min dotter skrev några kloka ord på instagram härrom dagen. Det är dags att jag släpper ilskan och irritationen. Visst blir jag vansinnig på Skånetrafiken när tågen är försenade – men det är inget jag behöver dela med mig av i sociala media. Det finns så mycket annat att skriva om – saker som inspirerar.

Min utmaning för 2019 är att äta mer vilda växter. Är det något ni vill läsa om på bloggen?

Antalet vLoggar kommer antagligen bli betydligt färre under 2019 – men skriva om cykling kommer jag att fortsätta med. Kombon med småklipp på Instagram och oredigerade filmer är något jag gillar. Inte så mycket jobb och något jag klarar hantera själv.

Vad tycker du om mina kanaler i sociala media? Är det något du vill läsa mer om, mindre om?

Dagens sallad; Finhackad grönkål, äppelmynta och röllekablad blandad med olivolja, riven ingefära, lite äppelcidervinäger, två apelsiner, en clementin, två äpple, ett granatäpple och några valnötter.