Klitterhus – Salomonkrog 50,2 kilometer

Sunshine and no rain! Last week I yearned for a long bike tour. This Sunday we took the Kattegattroute from Klitterhus to Salomonkrog.

Solen tittade fram och vi trodde knappt oss själva. December och helt underbart cykelväder! Eftersom jag ofta är genomsvettig innan jag kommer upp till Salomonkrog hade jag packat ner toalettsaker en klänning och höga skor.

It was around six degrees saw the sun for some minutes.
This part of the route is our favourite. Good ground and beautiful views.

Medan Sven hushållar med energin kör jag intervall för att hinna föreviga några av alla vackra vyer vi passerar. (Du anar inte vad jag saknade förra veckans cykling. Och jo, jag tittar faktiskt ofta på bilderna jag har lagt upp här på bloggen. Det är som om ögonblicken blir eviga och jag njuter lika mycket varje gång.)

Hemma behövde småfåglarna utfordras innan vi kom iväg, så det blev inte någon lång runda idag. Och det var tur – för när vi kom fram till Salomonkrog började det att regna. Då var det extra härligt att sitta framför brasan och njuta av efterrätterna samtidigt som de fuktiga cykelkläderna blev varma.

I think this place called Skepparkroken. Sven love new ways and we found a serval of new ways on our way to Salomonkrog

Att cykla på vintern kräver lite mer planering – men om man har ett mål med turen där det serveras god mat och en levande eld värmer – då är det bättre än en dag i skidbacken.

You can read about the Christmasfood we eat on www.cyklat.se. A very good thing with Salomonkrog is that you have almost downhill back to Klitterhus.

Dagens cykling

Vi ställde bilen vid Klitterhus och följde Kattegattleden norrut. Vid Skepparkrogen svängde vi inåt land och följde skyltarna mot Maglarps skola. Vart vi sedan cyklade vet jag inte. Vi hittade flera nya bra vägar upp till Salomonkrog, som ligger på toppen av Bjärehalvön.

Där åt vi ett av de bästa julbord jag någonsin ätit. (Här kan du läsa mer.)

Som vanligt åt jag alldeles för mycket. Då är det skönt att ha nerförsbackar till havet. Vi valde den vanliga vägen tillbaka och det hann bli mörkt innan vi nådde Klitterhus.

It was almost dark then we reached the car. Skälderviken is so beautiful with all the lights in the water. I used my half-rain-pants. Easy to wear when it is small rain.

Länkar

Här kan du läsa mer om våra besök på Salomonkrog

Här kan du läsa mer om cykelturer på Bjäre