Cykelinfluencer

Minns du när jag började vLogga om cykling för lite mer än ett år sedan.

Någonstans fanns en vision om att inspirera fler att cykla.

Kommentarerna har varit få, likaså gillamarkeringarna – i jämförelse med andras konton. Men jämföra ska man ju inte göra. Det är ju inte för gilla-markeringarna jag gör det.

Ändå blev jag så där barnsligt glad över några saker som hände i helgen. Sedan bara fortsatte det den här veckan.

Först berättade Cykelhandlaren om en kund som besökt affären.

”Jag ser allt ni gör. Det är fantastiskt bra – sluta inte.”

Sedan fick jag den här kommentaren när jag delade helgens inlägg på Jönssons cykelaffärs FB-sida.

Vilken härlig runda och underbara foton.
Duktig fotograf och berättare.??
Roligt att läsa.

Alltså, de kommentarerna. De måste sparas här som guldkorn. De lär behövas någon av alla de där grå dagarna när värdelösheten sitter på min axel.

Idag har jag klurat på inläggen som gäst hos Plånbokssmart. Början är svårast – det blir en omarbetning av det här inlägget från mitt instakonto.

Vad är ”sustainable” för dig?
.
Frågan fick jag i helgen när jag gästade @sustainableinfluencers instakanal
.
Jag har valt att fokusera på tre områden.
.
? minskade fossila utsläpp
? ökad biologisk mångfald
?klimatsmarta investeringar
.
”Ingen kan göra allt – men alla kan göra något.”
.
Jag försöker att inte jämföra mig med andra utan med hur jag levde innan jag låstes in på psykiatriska kliniken.
.
Då pendlade jag till arbetet 6 mil om dagen. På helgerna körde antingen jag till Cykelhandlaren eller han till mig. En resa på 270 km tur och retur. Jag tog bilen ner till Willys för att handla, bilen till Friskis o Svettis för att träna. Köpte kläder för om i fall att och att livet var så stressigt. (Använder fortfarande av strump- och underklädeslagret från den tiden.) Sminkade mig dagligen, fransk manikyr på naglarna (fastän Sonen hatade doften av nagellack när vi åt frukost.) Köpte massor av halvfabrikat och färdigmat för att hinna allt jag skulle. Slarvade med sopsorteringen för det var så mycket enklare (i mitt hetsiga tempo var tid en bristvara). Flyttade ett antal gånger 2008-2010 och hann inte leta loppisprylar. Var tvungen att fixa inredning snabbt. Skäms fortfarande över hur jag denna period handlade nytt. Flög till Stockholm för att delta i Regelrådets möten – ibland så ofta som en gång i månaden. Reste utomlands några gånger om året – både på kurser och semester. Januari 2013 var vi på Dominikanska republiken med all inklusive- jodå – så jag har levt det livet också.
.

Den 13 februari 2014 låstes jag in på psykiatriska kliniken. Mina krafter var slut. Jag orkade inte leva. .
Att stilla sig var inte lätt.
.

Min hjärna var slut – kommer aldrig att bli som förr.
.

Jag är skör. Saknar skal. Måste vara varsam.
.

Klarar inte stress. Påverkas av billjud så att jag mår dåligt av att cykla invid en bilväg.
.

Går sällan på fester, teater, konserter och konstmuseum. Min hjärna har svårt att ta in för mycket intryck.
.

Numera föredrar jag fåglarnas morgonkonsert och solens kvällsföreställning.
.

Livet är annorlunda men jag vill aldrig byta tillbaka.
@klimatklubben.se #klimatsmart#sustainabletravel #greenmobility#levahållbart #cykla #rapsfält

I helgen var jag gäst på Sustainable influencers insta-konto. Du hittar några av klippen under ”Guest Posts”.

Sedan klurar jag lite på det där med samarbeten. Första kontakten är tagen med Sweden by Bike och Travelshop. Tänker att de skulle kunna sälja mina cykelrundor. Då skulle det bli enklare för den som vill ut och cykla att boka boende med en länk från min sida.

Men först behöver jag fixa till sidan med någon kartfunktion likt den här som jag hittade på UtiSyd. Så himla snygg sida förresten.

Vill du se mer från cyklingen på Österlen i helgen hittar du det här.

2 svar på ”Cykelinfluencer”

  1. Ulrika skriver:

    Vilket gripande inlägg! Ge inte upp, vi behövs och du behövs. Inte minst de som blivit sjuka av villhöver-livet och är modiga nog att se vad som hände och som du byta till ett nytt liv. Det är så starkt! Heja dig!

    1. Åh, tack! Vad glad jag blir att inlägget landade rätt.

      Jo, jag har insett att jag inte klarar av det andra livet. Det är så mycket som påverkar mig negativt. Insikten finns också att jag inte kommer överleva fler depressioner. Med klimatångesten kom insikten att det var dags att dela mina erfarenheter och tankar. TACK för din kommentar!

Kommentarer är stängda.