Juni-utmaningen #redovisamilen

I april 2014 lämnade jag bilen. Mina föräldrar erbjöd sig låna ut pengar till mig så att jag kunde köpa en egen bil – men jag bestämde mig för att pröva leva utan. Snart var det sommar och jag kunde cykla.

Sommaren gick och det funkade utan bil – kollektivtrafik för längre sträckor – och cykel för kortare.

Det blev vinter och jag bestämde mig för att se om det gick att leva utan egen bil. Jag kunde ju faktiskt låna om jag behövde en.

Nu har det gått fem år – och det är en obeskrivlig frihet att slippa äga bil. Dessutom sparar jag massor av pengar. Då och då händer det att jag lånar Cykelhandlarens bil eller får skjuts till tåget, men det är förvånansvärt sällan.

Under juni kommer jag anteckna bilmil och tvinga mig till att förklara på bloggen varför jag tog bilen/fick skjuts.

Är du på?

Bestäm en tidsperiod – en månad, semestern, en vecka, en helg.

Skriv upp alla bilfärder du gör (som passagerare eller förare).

Motivera varför det var nödvändigt att använda bilen.

Använd gärna #redovisamilen

Visste du …

… att av svenskarnas alla fritidsresor står semesterresorna bara för 1/3. Läs mer här

… att korta bilresor drar mer bränsle och sliter hårdare på bilen. Läs mer här

… att den största delen av microplasten i naturen orsakas av bilarna. Läs mer här