Varsamhet

Varje dag tränar jag på att vara varsam

Varsam med tiden

Varsam med mig

Tänker mig en allé som visar vägen, med möjligheter att stanna upp, kika ut mellan träden. Plocka några blommor – men återvända till vägen.

När energin återvänder är det så lätt

Ta på sig nya projekt

Jag har svårt att vara lagom

Mina hjärna är vild, har så många idéer, de ploppar upp fastän jag inte vill. Min impulsivitet tar mig på nya vägar, vägar jag inte valde.

Ständigt närvarande är viljan

att vara tillags

göra det som förväntas av mig

Nu tränar jag en ny syn på mig själv. Att skapa utrymme för ett författarskap. Då finns det inte tid till några projekt. Inte tid för annat. Då behövs det tid för reflektion, för varande, för orden. Författare och influenser – men inte en sån som svarar på en massa grejor – en sån som delar ord och upplevelser från våra cykelturer.

Här kan du läsa om helgens cykling på Österlen.