Ett juni fyllt av trötthet

I torsdags var jag på massage. Det var länge sedan. Juni har varit orkeslös och jag har skyllt på njurbäckeninflammationen, penicillinkuren som slog ut alla tarmbakterier och tröttheten. Men nu när jag ska sammanfatta månaden ser jag andra förklaringar.

Möten med människor tar fortfarande så mycket kraft. Så mycket enklare på nätet när jag kan ha kontakt utifrån min energinivå. I juni har det varit många möten med människor, Sonen sin ekonomexamen , min mors 75 års dag. På lördag firar jag min 50-årsdag.

Lernacken mellan brofästet och Limhamn – söndagens bästa cykeletapp!

Vädret

Vilken perfekt månad för växtligheten. Andra veckan i juni regnade det om nätterna och var soligt om dagarna, men nu är det länge sedan det regnade. Regnet behövs verkligen.

Det skrivs att medelhavsklimatet nått norra Europa medan södra Europa har fått afrikavärem. I Spanien är det över 40 grader varmt och 6 500 hektar mark har redan eldhärjats. I Frankrike uppmättes 45,9 grader under fredagseftermiddagen (28 juni). Tidigare värmerekord var på 44,1, som uppmättes under en värmebölja 2003.

Slottsträdgården Malmö (190624)

Maten

Jag har återvänt till mina ogrässmoothies med en bas av mat-räddad banan, vindruvor och havtorn från frysen. De köpta ingredienserna citron och ingefära samt massor av bladgrönt. Eftersom inget bekämpningsmedel används i trädgården och en kilometer därifrån består nu gifterna av avgaser från vägarna utanför.

Svinmållan har jag tidigare rensat bort – nu hamnar den i smoothies.
Fläder fläderblom fläderblomssaft Hylle
Ca 30 stora blomklasar 3 citroner 1,5 l vatten 1,5 l strösocker 50 g citronsyra Skiva citronerna och lägg i blomklasarna i en stor hink/bunke. Koka upp vattnet och blanda i socker och citronsyra. Häll det varma vattnet över blommorna. Täck med ett lock och låt det stå i 3 dagar, och rör om då och då. Sen silar man upp den färdiga saften.

Fläderblomssaft

Biodlaren tar ut en ram i taget. Den första innehöll de tidigaste vårblommorna som vintergäck och krokus. Nu lär vi vara på narcisser och krusbär. Allra bäst smakar den solvarm direkt från kupan tillsammans med turkisk yoghurt.

Skrivande

Nja, här har jag inte kommit igång med romanen än. Jag väntar tills efter min födelsedag – sedan ska jag ha ostörd tid för skrivandet.

Sociala medier

Instagram

I början av juni var jag gäst hos Plånbokssmart. Superkul med responsen från hennes läsare. Mitt eget instakonto har inte mer än 977 följare. Jag intalar mig att jag faktiskt inte delar för andra utan för mig själv. Ändå hägrar drömmen om att ha tusen följare.

www.cyklat.se

Efter ett års famlande på www.cyklat.se tror jag att jag hittat en struktur som ska funka för mig. Gå gärna in och läs inlägget om midsommarens cykling på Sydkustleden. Strukturen är att jag börjar redigera de bästa bilderna och lägger upp dem på cyklat i rätt ordning med de olika orterna som rubriker. Skriver en sammanfattning av resans rutt. Därefter sorterar jag ut bilder från enskilda besöksmål som jag skriver om separat samtidigt som jag plockar bort dem från ”samlingsinlägget”. Sist kollar jag igenom ”samlingsinlägget”, tar bort de bilder som inte känns nödvändiga och försöker korta ner. Kollar att alla länkar funkar och filar en sista gång på texten.

Vad tror du – kan det bli ett innehåll som tillför mervärde för läsaren?

youtube

Den populäraste filmen är nu uppe i 8.053 visningar! Helt otroligt.

Medan filmen från Gran Canaria bara visats 16 gånger.

Fram till årsskiftet ska vi utvärdera youtubekanalen.

Filmen om Cortus Energy har endast legat uppe sex dagar och har redan 438 visningar.

Medan filmen om Rügen (som legat uppe i tolv dagar) endast visats 27 gånger.

Kanske ska jag inrikta mig mer på ”faktafilmer”?

Månadens cykelturer

www.cyklat.se har jag sammanställt månadens cykelturer.

Månadens bästa

Mötet med min förläggare Carola Rääf på Hoi förlag. Tänk, detta har jag drömt om sedan jag började skolan. Fortfarande kan jag knappt fatta att det är sant. Jag har en förläggare! De tror verkligen på mitt projekt! Nu handlar det om min egen syn på skrivandet – att jag ska ta de på allvar – jag är författare!

Älvdalen trolldomsprocesser
Foto: Håkan Olsén

Månadens sämsta

Får väl vara tröttheten.

Lärdom

För att kunna säga JA till skrivandet måste jag säga nej till annat som tar min tid. Fram till den 10 juli ger jag mig tid för möten med människor. Därefter går jag in i skrivarbubblan, men kikar ut den 3 augusti på Söderåsdagen.

Mål för juli – #redovisamilen

Under juni orsakade mina bilfärder 145 kg koldioxidutsläpp

Långsiktiga mål

Jag närmar mig verkligen tidigare mål att bli en ”konfliktfri-zon”. De viktigaste stegen är tagna och jag är sååå tacksam.

Mitt nya mål har jag lånat från Malin Sundström som jag följer på instagram.

Hitta balansen mellan villet och vilan.

Annika Andebark Nishikicykel nishiki cykel
Äntligen vågar jag vända ansiktet mot solen igen

Tacksamhet

Sedan den 17 maj har tacksamheten över att jag faktiskt lever varit extra närvarande. Tänk om Cykelhandlaren inte hade sett till att vi kom iväg och kollade de där födelsemärkena?