Ny termin och nya rutiner

Nu är jag tillbaka i Skåne efter en härlig skrivvecka på Mefjärd.

Jodå, skrivandet går framåt – och jag är så peppad inför arbetet tillsammans med redaktören i höst. Dagarna tillbringade jag halvslumrande med datorn i knäet och vågornas lugnande kluckande. Inte konstigt att orden kommer lätt i en sådan miljö.

Här i Skåne har det blivit höst. Päronen mognar och jag lägger strukturer. Nästan som på skoltiden.

Det har gått mer än ett år sedan jag gick med i nätverket Sustainable influencer och jag kan se hur mycket detta sammanhang betyder för mig. Hittills har jag mest glidit med utan att bidra med så mycket – men jag tänkte att det skulle bli ändring på det.

Här är det lätt att inspireras. När jag besöker Mefjärd bor jag i den röda Sjöstugan. Bilden är tagen från bryggan.

Under hösten kommer troligen min aktivitet i sociala medier förändras – förhoppningsvis mer kvalitet än kvantitet. Så här tänker jag mig:

andebark.se

Här har jag tänkt fortsätta inleda månaden med en to-do-list för trädgården. Så mycket enklare att spara ner tips och tankar löpande för att sedan ha det tillgängligt på bloggen. Förhoppningsvis kan det inspirera fler.

Sustainable influencers har ett gemensamt tema varje månad. Det tänkte jag hänga på genom att publicera ett inlägg ur min synvinkel den 15:e i månaden. Där kommer jag även lägga länkar till ställen du kan hitta mer inspiration eller fördjupa kunskaperna inom ämnet.

Den siste i månaden fortsätter jag att sammanfatta månaden som varit.

Troligen kommer jag inte skriva så mycket här om våra cykeläventyr. Istället kommer du hitta dem på cyklat.se. Där försöker jag bygga en struktur med länkar så att inläggen får ett längre liv. Det tar trots allt en del tid att skriva dem.

Bilder från cykelturerna kommer du hitta på mitt instagramkonto (som troligen kommer bli ännu mer cykelinriktat – vi får se)

Författarskapet, Schakt Albert, biologisk mångfald och trädgården är andra ämnen som troligen kommer få större utrymme här på andebark.

Älskar tystnaden, nakna morgondopp, vågornas kluck som hörs ända in i Sjöstugan när jag ligger uppkrupen i våningssängen och skriver

Youtube

Målet är att publicera en vLogg varje tisdag. Visserligen innebär det att det kan ha gått en del tid från inspelning till publicering, men tanken med vLoggarna är att göra inläggen på cyklat mer levande.

Antagligen borde jag starta en egen kanal för filmerna som har med bokprojektet att göra. Vi får se hur det blir.

Som det är nu finns allt i en enda röra.

trollkona.se

Det här är nyckeln till min research. Målet är att lägga upp alla sidorna i det handskrivna protokollet här, att göra ännu fler filmer från platser jag besöker. Nåja, det får ta den tid det tar. Ingen sida jag utvecklar aktivt, vi får se vad som händer efter årsskiftet när marknadsföringen av boken kommer igång.

Älvdalen trolldomsprocesser
Foto: Håkan Olsén

cyklat.se

Gillar verkligen den här sidan, även om den inte riktigt hittat sin form än. T ex det där med rubriken. Tidigare hade vi ”Klimatsmarta upplevelser”, men så kändes det fel när vi hade filmer från Gran Canaria. Då ändrade jag till ”Hälsosamma upplevelser”. Vi får se vad det blir nästa år.

Likaså bilden – här borde jag kunna hitta något bättre.

Planen för hösten är att börja månaden med tips på turer och filmklipp från tidigare års cykelturer för just den månaden.

Den siste i månaden planerar jag avsluta med några cykeltips (t ex på vad man kan ha med i sadelväskan) och länkar till de cykelturer vi gjort under månaden som gått. Det sista för att jag själv gillar att kunna gå tillbaka. Efter att ha cyklat nästan varje söndag i sex års tid glömmer vi bort. Då är det härligt att kunna återuppleva åtminstone de senaste årens turer.

Jag försöker strukturera upp mer under ”cykla”. Här är tanken att du så småningom ska kunna ta fram en led och få tips om matställen, vad du kan göra och var du kan sova längs sträckan.

På höstens to-do-list att lära står Strava. Jag behöver bli bättre på att dokumentera själva turen.

Instagram

På höstens to-do står faktiskt att minska min närvaro på instagram. Jag lägger alldeles för mycket tid här. Länge har jag hoppats på att få mer än 1000 följare – det har jag nu och det känns verkligen bra!

Ibland blir innehållet spretigt – här hoppas jag bli bättre på att koppla hållbarhet till cykling. Jag vill bli bättre på att inspirera om andra cykelkonton i ”Händelser” och som höjdpunkter.

Instagram ska bli en plats där du kan hänga med på våra cykelturer. Vill du hitta inspiration om odling etc tänker jag att det är här på andebark du ska leta. För hur det än är – skriva tar tid – och jag behöver lägga den på bokprojektet.

Inför hösten har jag tänkt teknikdetoxa torsdagar-lördagar. Målet är att inleda ett långt skrivpass med yoga på torsdagen och finnas kvar i det till lördag eftermiddag. Söndagen däremot tänkte jag öka aktiviteten med mer klipp från söndagens cykling. Måndag och onsdag är vikta för att svara på kommentarer, förbereda inlägg. Ja, vi får väl se hur det blir i slutändan. Jag är ju ganska spontan av mig.

Facebook

Facebook då?

Det använder jag egentligen mest för olika grupper.

Jag har en egen FB-sida där jag delar vLoggar och inlägg ibland. Men med FB:s algoritmer så syns det så dåligt i flödet att jag tappat intresset.

Desto roligare är det med cykelaffärens FB-sida som idag gillas av 6.996 personer. Här delar jag cykelinspriation och vi köper marknadsföring av inlägg som jag tycker är viktiga att nå ut med.

Eric Karlsson kommer representerade Åstorp Cykelklubb i SM i MTB den 20 juli.

Klimatsmarta investeringar delar jag mina tankar kring aktier. Idag har sidan 1.650 medlemmar som besitter en enorm kunskap. Här kan alla frågor ställas och tonen är generös där vi delar med oss av kunskap och erfarenheter.

klimat klimatsmartainvesteringar investeringar klimatsmarta

Nordiska trolldomsprocesser är en sida där jag delar länkar om research. Målet är att på sikt samla fler som är intresserade av trolldomsprocesserna i Norden. Jag är nyfiken på hur det gick till i Skåne. Det har gjorts en film om trolldomsprocesserna på Åland. Än så länge har aktiviteten varit låg – men jag hoppas den ska bli bättre.

Sedan är jag med i massor av andra grupper där jag är mer eller mindre aktiv, som Cyklistbubblan, Klimatklubben, Sustainable Superheros, Historiska romanförfattares gille för att nämna några.

Så visst hänger jag på FB, alldeles för mycket faktiskt. Här behöver jag mer disciplin. Kanske är det så att jag ska ha säsongsfokus. Vår och sommar cykling, höst och vinter research och skrivande. Något att tänka på.

Hur tänker du kring sociala medier? Var finns du någonstans?

Lägg gärna en länk till dina konton i kommentarsfältet och berätta lite om dig själv.

Vill du läsa mer om mig hittar du det här.