Simris alg – binder koldioxid

2011 träffade jag Fredrika Gullfot på Företagarkvällen i Simrishamn. Sedan dess har vi följt företaget Simris Alg

I november var det öppet hus på algodlingen i Hammenhög i samband med Österlen Lyser. Fastän jag följt bolaget så länge blev jag överraskad av uppgiften om att alger binder kol. Egentligen är det ju självklart att alger liksom andra växter binder bol och släpper ut syre. Ändå hade jag inte tänkt på att algodling är en kolfälla. I veckans vlogg berättar Hannes mer om algodlingen i Hammenhög.

EU-byråkratin har fördröjt lanseringen i Sverige. Visst är det märkligt att det ska krävas så mycket utredningar för att sälja en nyttig produkt medan det är helt ok att fylla alla möjliga produkter med socker.

Här kan du läsa mer om när vi cyklade Österlen Lyser

Här hittar du inlägget från november 2011 där jag beskriver mitt första möte med Fredrika Gullfot.

På den här sidan har jag samlat fler inlägg om klimatsmarta investeringar.